The Razer Phone Review

Toen ik voor het eerst hoorde dat Razer een smartphone uit zou brengen, stelde ik mijzelf de vraag of er wel nood was aan een smartphone voor “gamers”. Maar het is Razer gelukt om er een zeer uniek product van te maken.

Specificaties Razer

De Razer phone is op geen enkele manier een “gewone” smartphone. Het enige wat de Razer gemeen heeft met andere smartphones van zijn prijsklasse, is de nieuwe Snapdragon 835 met 64 GB geheugen en de mogelijkheid tot uitbreiding. Alles wat hierop volgt, is zeer indrukwekkend voor Razer’s eerste poging. Met 8 GB ram doet de smartphone het een pak beter dan bijvoorbeeld de Pixel 2 XL of de Samsung Galaxy S8 +. Ook de 4,000 MAh batterij is iets waar nog niet veel apparaten in de buurt komen.

Het scherm

Waar de Razer echt in uitblinkt, is het scherm. Met 120Hz Ultramotion scherm is het een van de meeste vlotte gebruikservaringen die je kunt vinden in dit kleine apparaat. Door de keuze is het wel geen OLED-scherm, maar een LCD-paneel omdat de mogelijkheden nog niet bestaan  voor 120Hz. Al maakt dit geen groot verschil buiten een beperkte helderheid.

Speakers

In de twee dikke zwarte randen bevinden zich de speakers. Wat na het scherm één van de beste onderdelen van de gsm is. Maar we moeten er net zoals bij de iPhone X wel iets voor opgeven: onze geliefde headphone jack, voor nog velen onmisbaar. Persoonlijk vind ik het een stap in de goede richting en ik vermoed dat we over een paar jaar geen enkele kabel meer in onze smartphones zullen moeten steken.

C-Type connectie

Over kabels gesproken. Om op te laden heb je nog wel een oplaadkabel nodig door het gebrek aan wireless charging. De Razer gebruikt nu de opkomende C-Type connector, ook terug te vinden in de OnePlus, Google Pixel en laptops zoals de MacBook Pro. Het enige nadeel hier is dat het nog geen standaard is. Als je geen eigen kabel bij hebt, is de kans klein dat vrienden of familie je kunnen helpen.

Camera

Een van de mindere onderdelen van de Razer zijn de camera’s. Net zoals de OnePlus 5T en de Galaxy Note 8 heeft hij er twee: één van 12 megapixels en 13 megapixels (1 breedbeeld en 1 zoomlens) plus een selfie camera aan de voorkant van 8 megapixels. Maar in vergelijking met andere smartphones in deze prijsklasse, schiet hier de Razer smartphone net tekort door zijn lage camerakwaliteit.

Conclusie

Is deze smartphone 749,99 euro waard? Natuurlijk hangt dit af van persoon tot persoon. Ben je iemand die veel Netflix kijkt onderweg? Dan zal het scherm meer dan welkom zijn. Ben je meer bezig met Instagram? Dan raad ik de Google Pixel Of OnePlus 5T aan. Wat denken jullie?

Michiel Saey

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.