LG V30

LG V30, de compacte hifi smartphone

Toen we online de LG V30 zagen, was onze interesse meteen gewekt. De producent wil met dit toestel de nieuwste beeldtechnologie in een handige smartphone integreren, maar is LG daarin geslaagd? We onderzoeken het voor u!

Rond design

Laten we eerst eens naar het toestel zelf kijken. Het scherm heeft een diameter van 15,24 centimeter en is mooi afgelijnd aan de zijkanten. Deze rondingen geven een extra gevoel van grootte aan dit scherm. Het toestel weegt 158 gram en ligt misschien iets te “licht” in de hand. Anderzijds zijn zowel het beeldscherm als de achterzijde in hoogwaardige materialen uitgevoerd. Aan de achterzijde is de vingerafdruklezer centraal ingebouwd onder de lenzen van de camera.

Snapdragon 835 voor grote snelheid

De performantie van het toestel vervolgens. De LG V30 smartphone is uitgerust met Snapdragon 835. Dit is een nieuwe, krachtige chipset die voor een ongeziene snelheid zou moeten zorgen. Samen met 4 GB RAM is dit bij dit toestel inderdaad het geval. Alles in de bediening gaat zeer snel, apps openen en gebruiken is een plezier. Ook bijvoorbeeld je toestel vergrendelen met de vingerafdruklezer gaat zeer vlot.

Klassieke audio-ingang

We merken de laatste tijd een tendens om plaats te sparen in toestellen. Een van de eerste zaken die daarbij voor de bijl gaat is de ingang voor je oortjes of hoofdtelefoon. Niet zo bij deze LG V30. Dit is een toestel dat zweert bij een klassieke  audio-ingang. En wat meer is, het 32-bit HiFi Quad DAC systeem maakt van dit toestel echt een compacte stereo installatie, klanken komen tot hun volste recht. Voor de ontwikkeling van het systeem deed LG een beroep op Bang & Olufsen. Dit merk levert dan meteen ook oortjes mee. Top!

Groothoeklens

LG V30

De camera dan. Aan de achterzijde vind je zo maar even twee camera’s. De ene is een 16 megapixel camera. Daarmee neem je schitterende foto’s. Ze zijn kleurrijk en levendig, al vinden sommige reviewers dat de kleuren een beetje achterblijven in vergelijking met vergelijkbare toestellen van andere merken. Wij vinden ook de tweede camera interessant, dit is een 13 megapixel groothoeklens, ideaal om foto’s van landschappen te nemen en dus een ideale tool om op vakantie je grote fototoestel te vervangen. De frontcamera moet het bij de LG V30 met 5 megapixels stellen. Voor een toestel in deze prijsklasse mocht deze frontcamera misschien iets beter zijn.

OLED

Hoe zit met het de kwaliteit van het scherm? LG zelf en een aantal winkeliers pakken er groot mee uit dat dit toestel over de OLED beeldtechnologie beschikt. Dit is in de televisiewereld de opvolger van de LED-TV en het betekent dat het scherm opgebouwd is uit organische LEDS die zelf licht genereren door stroomimpulsen. Het geeft een warm effect en het is bovendien ook energiezuinig als technologie.

Batterij

De batterij is oké, vergelijkbaar met andere toestellen in dit marktsegment. Speel je games of kijk je naar series op dit toestel, dan kun je er vier-vijf uur onafgebroken mee bezig zijn. De LG V30 heeft veel instellingen om je batterij langer standby te laten zijn. Zie ook onze smartphonetips natuurlijk!

Besluit

Wij vinden dat de LG V30 een aantal interessante features heeft die het toestel onderscheiden van toestellen in dezelfde prijsklasse zoals de Huawei Y7. Ben je fanatiek bezig met audio en sta je open voor het innovatieve design? Dan is dit volgens ons een toestel voor jullie. Maar wat denken jullie zelf?

Lodewijk & Lies

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.