iOS 9

iOS 9: Wat is er vernieuwd?

What’s new: iOS9

De Apple liefhebbers stonden er met z’n allen om te springen; iOS9. Het besturingssysteem van Apple kreeg een vernieuwde versie en dit betekende, Apple kennende, weer een reeks aan nieuwe snufjes en apps op de iPhone, iPod of iPad.

16 september was het zo ver, de release van iOS9 was daar. Vliegensvlug werden de Apple apparaten erbij gepakt en de software werd geïnstalleerd. Klaar om te ontdekken wat het bedrijf nu weer in petto had.

Een overzichtje van de belangrijkste, nieuwe innovaties.

Nieuwe snufjes

Met iOS9 heb je altijd het snelste internet. De software beschikt nu over een functie die automatisch switcht tussen WIFI en mobiel netwerk. Als je WIFI signaal erg slecht is, zal je iPhone overschakelen naar je 3G of 4G netwerk, zodat je rustig door kunt gaan met je bezigheden.

Ook Siri is weer geüpdatet en slimmer dan ooit tevoren. Naast dat er nu ook een Vlaams sprekende Siri bestaat, heeft ze ook de functie om jouw favoriete muziek, contacten en dergelijken kan onthouden, waardoor je niets meer hoeft te vragen, maar ze het automatisch aan je voorlegt.

Ook worden apps kleiner gemaakt en pas verder geïnstalleerd als je dit nodigt heb en kun je meerdere apps tegelijk gebruiken via de iPad.

Vernieuwingen

Naast een hoop nieuwe snufjes, zijn er ook bestaande dingen die enorm zijn verbeterd. Zo is de batterijduur langer geworden na de update, dit door verschillende verbeteringen. Ten eerste heeft Apple een energie-bespaar-modus toegevoegd aan zijn besturingssysteem.

Als deze zogenaamde Low Power-modus wordt ingeschakeld wordt er niet meer automatisch email opgehaald en gaat de helderheid omlaag. Automatisch zal de batterij ook minder snel leeg raken. Maar ook zonder de Low Power-modus gaat de batterij langer mee.

Als je telefoon in je broekzak zit, zal het scherm bijvoorbeeld niet meer oplichten. Hierdoor verbruikt hij door de dag heen ook minder energie. Ook het toetsenbord van de Apple apparaten zijn verbeterd. Je kunt sneller teksten selecteren en op de iPad staan boven aan de pagina kopieer-, knip- en plakknoppen, waardoor dit ook gemakkelijker wordt.

Daarnaast kunnen apps zelf knoppen toevoegen aan het toetsenbord. Zo krijg je de mogelijkheid om bij social media een snelle hashtag te plaatsen of je emailadres vliegensvlug kunt invullen.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.