Huawei Y6 2017 te koop in Nederland en België als budgetsmartphone

Huawei Y6 review (2017): klein budget, goed toestel

In deze Huawei Y6 review bespreken we een toestel dat in Nederland en België bijzonder populair is. De budgetvriendelijke prijs van het merk Huawei trok vanaf 2016 heel wat mensen over de streep om ook een smartphone te kopen. In 2017 was het tijd voor een update en bracht het Chinese merk de Huawei Y6 (2017) op de markt. Wij gingen na wat er zoal is veranderd.

Huawei Y6 review van Smartphonetrends

De specs: o.a. een display van 5 inch

Wat meteen opvalt is dat het toestel een stukje groter geworden is. Het display meet 5 inch, en is dus meer dan zijn voorganger geschikt om beeldmateriaal te bekijken en grafische apps te gebruiken. Het toestel is vrij licht (het weegt 150 gram) en ligt gemakkelijk in de hand. De achterkant van het toestel, dat in verschillende kleuruitvoeringen verkrijgbaar is, heeft een gerasterd motief. Dit zorgt ervoor dat je een goede grip op het toestel hebt. Anderzijds vindt niet elke gebruiker dit motief even mooi, sommigen vinden het zelfs minder geslaagd dan de voorganger.

Sterke kiekjes

Om nog meteen maar een sterk punt te noemen, met de Huawei Y6 (2017) heeft een prima fototoestel, zeker in dit prijssegment. Met een 13-megapixel camera maak je sterke foto’s. De 5 megapixel frontcamera is ook zeker voldoende. Naast deze frontcamera is er een flitser voorzien.

Laatste Android versie geen topprioriteit

Bij Huawei-apparaten is een minder goed punt over het algemeen de combinatie hardware-software. Het is geen topprioriteit blijkbaar om de laatste Android-versie op het apparaat te installeren. In combinatie met de hardware zorgt dit al eens voor probleempjes. Heel af en toe gebeurt het dat het toestel vastloopt en dat je het opnieuw moet opstarten. Updates nemen soms wat tijd in beslag en soms moet je twee keer tikken vooraleer het toestel het commando oppikt. Maar dit neemt niet weg dat met de versie van 2017 Huawei een serieuze stap vooruit gezet heeft op het vlak van performantie. De 1,4 Ghz quadcore-processor met 2GB RAM draagt daar zeker toe bij.

De Huawei Y6 review van Smartphonetrends: het verdict

Ben je op zoek naar een smartphone, maar wil je het budget beperkt houden, dan vinden wij de Huwawei Y6 (2017) zeker een verantwoorde keuze. Vind je de software belangrijker dan de kwaliteit van de foto’s, bijvoorbeeld om op Facebook spelletjes te spelen, dan is de Motorola Moto M4 misschien een betere keuze.

Lodewijk & Lies

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.