Refurbished iPhone

Refurbished iPhone kopen: waar moet je op letten?

Om een nieuwe iPhone te kunnen aanschaffen, dien je een flinke portemonnee te hebben. Daarom zijn er steeds meer consumenten die ervoor kiezen om een refurbished iPhone te kopen. Met refurbished wordt bedoeld: toestellen die al eens gebruikt zijn en volledig zijn gereviseerd.

Refurbished iPhones zijn een stuk goedkoper in vergelijking met een nieuwe iPhone. Om die reden wordt de aanschaf van een refurbished iPhone steeds populairder.

Waar op te letten?

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat veel refurbished toestellen niet voldoen aan de gestelde eisen. Zorg er daarom voor dat je een premium toestel koopt. Dat betekent dat deze volledig gereviseerd en gewist is en bovendien is voorzien van de nieuwste iOS-software. Bovendien zijn premium toestellen gecontroleerd op gebruikerssporen.

Het verschil tussen refurbished en tweedehands

Er is een belangrijk verschil tussen de aanschaf van een refurbished toestel en een tweedehands toestel. Een tweedehands toestel wordt van de eerste gebruiker zonder reparatie doorverkocht naar de tweede, toekomstige gebruiker. Bij een refurbished toestel is dat zeker niet het geval. Een refurbished iPhone is een iPhone die is schoongemaakt van binnen en van buiten, gerepareerd is en soms is voorzien van nieuwe onderdelen.

Dit betekent dat het om een gereviseerd toestel gaat. Daarom zijn gereviseerde toestellen vaak niet van nieuw te onderscheiden. Je koopt dus een ‘semi-nieuwe’ iPhone. Het enige verschil is dat een refurbished toestel al eens gebruikt is, maar daar merk je niets van.

Waterdichtheid?

Bij een refurbished iPhone dien je rekening te houden met de waterdichtheid van een toestel. Normaal gesproken is het toestel IP67-gecertificeerd. Dit betekent dat het toestel tegen spatwater kan. De certificering is aanwezig vanaf de iPhone 7. Koop je een iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) of iPhone X, dan kan een nieuw toestel tegen een spatje water.

Bij een refurbished toestel is dat vaak niet het geval. Dat komt doordat het toestel volledig gereviseerd is. Met andere woorden: de camera kan vervangen zijn, er is een nieuwe batterij geplaatst, bepaalde knoppen zijn vervangen of het hele scherm is volledig opnieuw gemonteerd. Om toegang tot deze onderdelen te krijgen, moet de beschermende laag van het toestel worden verbroken. Dit betekent dat de meeste refurbished toestellen dus niet waterdicht zijn. Lees daarom altijd de beschrijving van een product, voordat je tot aanschaf overgaat. Verder kun je met een gerust hart een refurbished iPhone kopen.

Ook de nieuwste toestellen zijn beschikbaar

De prijs van een refurbished toestel is uiteraard een belangrijke factor. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe iPhone kopen. Als je al weet welk toestel je wilt, kun je gebruikmaken van het zoekfilter. Zo kun je zoeken op productnaam, opslagcapaciteit en kleur. Een refurbished iPhone 5C heb je al vanaf 120 euro.

Daarnaast is de beschikbaarheid van het toestel belangrijk. Dat een recentelijk toestel als de iPhone X niet refurbished verkrijgbaar is, moet naar het land der fabelen worden verwezen. Ook alle nieuwe toestellen zoals de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X kunnen al refurbished aangeschaft worden. Je krijgt bovendien twee jaar garantie op je aankoop.

Heb jij al een refurbished toestel gekocht? Zo ja, wat is jouw ervaring? Laat het zeker weten in de comments!

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.