Geheimen iPhone X

Benieuwd naar de 10 geheimen van de iPhone X?

Een verjaardagseditie, een paradepaardje, de toekomst. Dat is de iPhone X. X staat voor 10 jaar Apple. X staat voor 10 jaar innovatie. Innovatie die zich uit in 10 eigenschappen of geheimen die de iPhone X kenmerken.

Verkleint om groter te zijn

Dankzij het vrijwel randloze display is de iPhone X één en al scherm. Met 5,8 inch lijkt deze iPhone bijna tablet waardig. Lijkt, want deze smartphone is in zijn geheel kleiner dan de iPhone 7. In je scherm, een waar pixel festijn! Het zorgt voor een haarscherp beeld. De kleuren spatten van je scherm met een contrastverhouding van 1.000.000:1. Zo veel verschillende tinten, zoveel diepte.

Gemaakt met een simpele camera

Voor diepte zorgt ook de TrueDepth camera. Een camera van ‘maar’ 7-megapixel. Reeds gebruikt in oudere iPhones maar opgepimpt met sensoren. Allemaal verwerkt bovenaan de smartphone: een dotprojector, een flood illuminator en een infraroodcamera. Ze maken gezichtsherkenning, animoji en portretfoto’s mogelijk. Ongelooflijk toch? Nog beter, dit gaat enkel over de camera vooraan!

Ziet dubbel

Met de groothoek- en telelens fotografeert de iPhone X meer dan we zelf waarnemen. Beide camera’s aan de achterkant zijn voorzien van optische beeld­stabilisatie en snel reagerende lenzen. Zo maak je altijd scherpe foto’s ongeacht beweging of weinig licht.

Vervaardigt zoals een juweel

Het design is gemaakt van chirurgisch staal of titanium. Hetzelfde staal dat gebruikt wordt voor sieraden. Titanium is sterker dan staal maar lichter om te dragen. De iPhone X is een kanjer maar je voelt er niets van. Het materiaal is water-, schok, – en stofbestendig en kan tegen grillige temperatuurwisselingen.

Verzot op vingerwerk

Je hoeft maar naar de iPhone X te kijken en er gaat een wereld voor je open. Drukken op een ‘home knop’ is niet meer nodig. Een simpele veeg met je vinger en de iPhone doet zijn werk. Intuïtieve bewegingen vormen de nieuwe manier van navigeren.

Laadt op zonder lader

Speel je telefoonlader nooit meer kwijt! Apple bedacht geen magische verschijntruck, wel de mogelijkheid tot draadloos opladen. Je kunt je device opladen met een oplaadmat. Zo hangt jouw iPhone X niet meer vast aan een kabeltje. De Qi oplader beschermt de iPhone van ‘overladen’. Een surplus voor de batterij!

Houdt van de nacht

Zet je iPhone op nachtmodus en bespaar batterij! De iPhone X heeft een reusachtig accu. Hij zit dus boordevol energie. Helaas slorpt intensief gebruik hier veel van op. Het OLED scherm biedt gelukkig dé oplossing. Zet de 2 miljoen pixels uit door ze op ‘zwart’ te zetten. Donkere pixels verbruiken (bijna) geen energie. Heeft je device toch energie nodig? De iPhone X laadt op in een handomdraai.

Herkent jouw gezicht

Een ingewerkte 3D-scanner herkent altijd jouw Face ID. Met nadruk op altijd. Dankzij een zelflerend systeem herkent de scanner veranderingen in je gezicht. Ga gerust naar de kapper, zet een bril op of laat die baard groeien! Het maakt niet uit. Door ruim 30.000 onzichtbare punten te projecteren, wordt er een unieke scan van je gezicht gemaakt. Uniek, dus niet te kopiëren door hackers. Je Face ID gegevens zijn versleuteld, beschermd en allereerst privé.

Intelligent (maar dat wist je al)

Op de iPhone kon je al rekenen en nu legt Apple de lat nog hoger! Het besturingssysteem iOS 11 maakt augmented reality in games en apps mogelijk.

Vertrouwt mobiel.nl

Begin je nog niet te watertanden van deze iPhone X verjaardagseditie? Neem een kijkje op mobiel.nl. Dé onafhankelijke gids als het over smartphones gaat.  Daar vind je meer uitleg over de iPhone X en geraak je overtuigd. Kom je er online niet uit? Een team van specialisten staat voor je klaar.

Lisa Mans

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.