Tarieven buitenland omlaag KPN en Vodafone

Vodafone en KPN verlagen als eerste hun buitenlandtarieven vanaf 30 april

Vodafone en KPN verlagen hun buitenlandtarieven vanaf 30 april

Vodafone en KPN verlagen als eerste providers hun buitenlandtarieven. Dit vanwege de nieuwe Europese regelgeving rondom roamingtarieven. De voordeelbundels zullen worden vergroot en de prijzen van het bellen, sms’en en internetten gaan drastisch omlaag.

De nieuwe regelgeving gaat vanaf 1 mei van kracht. Klanten kunnen dan ook in andere EU landen bellen, sms’en en gebruik maken van het internet zoals men dit nu gewend is. In het begin mogen de providers nog een toeslag berekenen op de nationale tarieven voor het gebruik van de smartphone in het buitenland.

Deze toeslag is door de Europese Unie vastgesteld op 6 cent per minuut voor uitgaande gesprekken. Inkomende gesprekken kosten 1 cent, voor een tekstbericht(SMS) 2 cent en voor één MB dataverkeer 6 cent.

Het grote voordeel van klanten die onbeperkt kunnen bellen en sms’en is dat zij in het buitenland enkel de toeslag betalen.

Prepaid klanten van KPN krijgen extra kosten bij bellen buitenland

Prepaid klanten van KPN kunnen vanaf 30 april zonder extra kosten bellen, internetten en sms’en in het buitenland. De tarieven bij prepaid klanten ligt een stuk hoger dan bij klanten met een abonnement die in het buitenland willen bellen.

Vodafone

Naast KPN gaat ook Vodafone de tarieven verlagen van het bellen in het buitenland. De prepaid klanten van Vodafone zullen een toeslag gaan betalen. Alleen is nog niet duidelijk hoe hoog deze zal zijn. De uiteindelijke toeslag mag nooit hoger zijn dan die van abonnees.

Voordeelbundels uitgerbeider

De huidige voordeelbundels voor het bellen, sms’en en internetten in het buitenland zullen bij KPN en Vodafone verder uitgebreid gaan worden. Bij KPN worden de databundels verdubbeld voor dezelfde prijs. Bij Vodafone worden de belminuten, sms berichten en dataverkeer van de alles-in-één bundels vergroot.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.