popcorn-time-featured

Veilig en Anoniem Popcorn Time kijken met VPN

Lekker gratis al je favoriete films en series kijken met Popcorn Time. Maar hoe voorkom je rechtszaken door Popcorn Time? In dit artikel lees je wat de risico’s van Popcorn Time zijn en welke maatregelen je moet nemen om boetevrij te streamen.

Waarom heb je een VPN nodig om Popcorn Time te kijken?

Om te beantwoorden waarom je een Popcorn Time VPN nodig hebt moet je eerst weten hoe Popcorn Time werkt. Popcorn Time werkt met het Bittorrent protocol. Daarmee worden de films en series via torrents naar de Popcorn Time app gestreamt. Het principe van het Bittorrent protocol is dat je de content tijdens het downloaden ook weer upload.

Hoewel downloaden al verboden is bestraffen copyrightinstanties het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal nog strenger. Daar zit het venijn dan ook in. Streamen met Popcorn Time lijkt zo onschuldig maar voor je het weet ligt er een brief van Stichting BREIN op de deurmat. Deze vervelende rechtszaken, schikkingen en boetes kan je makkelijk en goedkoop voorkomen door een Popcorn Time VPN te gebruiken.

Waarom-heb-je-een-VPN-nodig-om-Popcorn-Time-te-kijken

Wat is het risico als je zonder VPN Popcorn Time kijkt?

Als je onbeschermd Popcorn Time streamt kan iedereen die dezelfde torrent gebruikt zien welke IP-adressen de torrent uploaden, ook wel “seeden” genoemd. Het uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is bij de wet verboden.

Zelfs bij relatief onschuldig lijkende acties zoals het kijken van een film is dit strafbaar. Je loopt dan ook het risico dat een copyrightorganisatie de film of series monitort door deze zelf te gebruiken. Terwijl de copyrightorganisatie de torrent download of upload zien ze precies welke IP-adressen er meedoen. Deze gebruikers van deze IP-adressen worden met een gerechtelijk bevel via de internetprovider achterhaald waarna de Popcorn Time gebruikers een schikking ontvangen.

Als je niet akkoord gaat met de schikking komt het tot een rechtszaak en moet je je acties verantwoorden voor een rechter. Over het algemeen staan rechters niet erg flexibel tegenover illegale downloaders.

Zo kijk je anoniem en veilig Popcorn Time

Om te beginnen heb je een account nodig. Wij raden aan om je account te registeren bij ExpressVPN of NordVPN. Beide providers hebben een snelle verbinding en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Zowel beginners als power users kunnen goed uit de voeten met deze twee diensten. Na registratie en betaling kan je de installatie starten.

Afhankelijk van het apparaat waarop je Popcorn Time streamt verschilt de installatie. Stream je Popcorn Time bijvoorbeeld op je laptop dan is de installatie doodsimpel. Je hoeft de verbinding dan alleen op je laptop te maken. Dat doe je door de app te downloaden en te installeren. Daarna maak je via de app verbinding met de server. Voor Popcorn Time is de dichtstbijzijnde server een goede keus omdat dat snelheidsverlies minimaliseert.

Zo-kijk-je-anoniem-en-veilig-Popcorn-Time

Welke aanbieder kan je het beste gebruiken?

Doordat Popcorn Time video streamt heb je ten eerste een snelle aanbieder zoals ExpressVPN of NordVPN nodig. Langzamere diensten werken ook maar daarmee hapert het beeld constant door bufferen. Naast snelheid is het belangrijk dat de provider geen datalimiet heeft. Streaming video neemt veel bandbreedte in beslag en met een datalimiet zit je binnen no time zonder MB’s. Best irritant als je datalimiet net op is als de ontknoping van de film eraan zit te komen…

Kan je Popcorn Time niet gewoon kijken zonder uploaden?

Nee, helaas niet. En ook als dat zou kunnen kunnen copyrightinstanties nog steeds zien wie de film download/streamt. Je voorkomt dus geen downloadboetes als je geen data upload/seed.

Hoe zit het met de ingebouwde VPN van Popcorn Time?

Er is een korte periode geweest dat een bepaalde versie van Popcorn Time een ingebouwde VPN had maar deze “fork” is uit de lucht gehaald.

Tot slot: Wat is de officiële versie van Popcorn Time?

Er zijn nogal wat nepversies van in de omloop. Deze varieren van een 1 op 1 kloon tot regelrechte malware en spyware. De officiële versie kan je downloaden van https://popcorntime.sh/

popcorn-time-official

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.