Sony geeft nieuwe generatie smartphones nieuw design

Sony geeft nieuwe generatie smartphones nieuw design

Vergelijken we enkele toestellen van Sony met elkaar, dan zien we dat deze telefoons allemaal (ongeveer) hetzelfde design hebben. Al sinds het jaar 2013 geeft Sony zijn telefoons hetzelfde design en hoewel dit ontwerp er goed uit ziet, is het nu toch tijd voor iets nieuws. Dit heeft een topman van Sony onlangs bevestigd.

Dikke schermranden zijn ‘uit’

Het standaard design van de verschillende Sony toestellen stamt uit het jaar 2013. Vier jaar geleden, toen het design gemaakt was, waren dikke schermranden heel normaal. Er waren zelfs helemaal geen telefoons met dunne schermranden.

Nu is dit wel anders. Steeds meer toestellen hebben dunne schermranden. De dunne schermranden zijn zo ‘gewoon’ geworden, dat veel consumenten de dikkere schermranden niet meer mooi vinden. Dikke schermranden zijn ‘uit’, dunne schermranden zijn ‘in’. Hier zit Sony met een probleem. Het huidige design van Sony heeft namelijk geen dunne schermranden, maar heeft nog altijd de dikke schermranden van vroeger. Om te voorkomen dat Sony liefhebbers overstappen op een ander merk (met dunne schermranden), moet er dan ook iets veranderen.

Compleet nieuw design voor alle apparaten

Na vier jaar gebruik te hebben gemaakt van hetzelfde design, is het onvermijdelijke nu gebeurd. Een topman van Sony, Kenichiro Hibi, heeft tegenover The Indian Express bevestigd dat het bedrijf een nieuw design gaat introduceren. Niet alleen bij de paradepaardjes van Sony, maar bij alle apparaten van het merk. “We zijn van plan een nieuwe generatie aan producten te onthullen. Je kunt voor deze apparaten een compleet nieuw design verwachten”, zo legt de topman uit.

De topman van Sony gaf verder geen details over het nieuwe design van het Japanse merk. Wel wees de topman erop dat de belangrijkste concurrenten van het merk, Samsung en Apple, bezig zijn met dunnere schermranden en langere schermen. De kans is groot dat ook Sony zich op deze verbeterpunten gaat concentreren.

Nieuw Sony toestel over enkele maanden

Het zal nog even duren voor we te zien krijgen wat Sony precies met het design van zijn nieuwe generatie telefoons gaat doen. Het nieuwe vlaggenschip van het merk wordt naar verwachting namelijk pas in februari gepresenteerd. Als de nieuwe telefoon van Sony geïntroduceerd wordt, kunnen we zien hoe drastisch het design van Sony precies verandert. Ook zullen we op dit moment al snel merken hoe deze verandering opgepakt wordt door de trouwe fans van het merk.

Bekijk gerust alle Sony smartphones en vergelijk ze voor de beste prijs tegen de beste kwaliteit.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.