Sony heeft dunne, metalen smartphone in productie

Sony heeft dunne, metalen smartphone in productie

Het leek enige tijd een beetje stil rond Sony op vlak van smartphones, maar een gelekte afbeelding op het Twitteraccount @Upleaks brengt daar nu verandering in. Het uitlekken van een afbeelding heeft immers verraden dat Sony werkt aan een dunne smartphone die beschikt over een metalen behuizing. Nog werd bekend dat het toestel vooralsnog zou luisteren naar de naam ‘Lavender’. Veel mensen gaven in eerste instantie aan weinig waarde te hechten aan de uitgelekte afbeelding, maar gezien het verleden kunnen we toch stellen dat er een mooie kans bestaat dat de informatie toch correct is.

Sterk bewerkte afbeelding


Het eerste wat opvalt bij het bekijken van de foto is dat deze sterk is bewerkt. Dit heeft echter uiteraard alles te maken met het feit dat de maker van de foto niet wil dat Sony kan traceren wie de bron is. In ieder geval kan bij het bekijken van de foto verder ook worden vastgesteld dat het gaat om een toestel dat zal beschikken over bijzonder dunne schermranden. Daarnaast claimt Upleaks dat het gemaakt is van metaal en kunnen we niet anders dan de vergelijking te maken met de HTC One M9. De achterzijde van het toestel lijkt hier immers als twee druppels water op.

Vermoedelijke specificaties


Bovenstaande informatie is lang niet het enige wat naar buiten werd gebracht. Nog volgens Upleaks zou het toestel immers beschikken over een sterke Octa-core processor. Deze processor wordt geproduceerd door Mediatek. Daarnaast zou het systeem beschikken over een Full HD beeldscherm en zou het voor de gebruiker mogelijk moeten zijn om prachtige foto’s te maken met een 13-megapixelcamera.

Aan de hand van deze informatie is het nu reeds mogelijk om te concluderen dat de Sony Lavender een smartphone in de middenklasse moet gaan worden. Dat geldt niet alleen voor de specificaties, maar ook voor de kostprijs. Deze zou naar verluid namelijk zo’n 300 à 400 euro gaan bedragen. Het is vooralsnog niet bekend of de Sony Lavender ook haar weg zal vinden naar de Europese winkels.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.