Smartphones 2015

Smartphones die 2015 afsluiten.

De smartphones die 2015 afsluiten

Het jaar loopt langzaam ten einde, maar de smartphone industrie heeft nog een paar klappers om 2015 mee af te sluiten. Natuurlijk zijn er al prachtige toestellen langsgekomen het afgelopen jaar. De lancering van de iPhone 6 en zijn nakomelingen bijvoorbeeld.

Maar ook Motorola heeft een paar mooie smartphones op de markt gebracht. Ondanks de overname door Lenovo, kunnen we terug kijken op een goede samenwerking tussen Motorola en Google. Natuurlijk horen HTC en Samsung ook thuis in dit rijtje.

Denk aan de HTC One M9 en zijn plus variant, gevolgd door de Samsung S6 edge+. De Sony Experia familie is ook uitgebreid en zijn er wat bekende merken, zoals OnePlus en Nexus, met een aantal creaties gekomen. Nu een overzichtje van de smartphones die 2015 mooi gaan afsluiten.

HTC, Samsung en BlackBerry

Laten wij beginnen met de bekende merken. Samsung, HTC én BlackBerry hebben alle drie nog een smartphone paraat die in 2015 nog wordt uitgebracht. HTC komt met de One A9. Het toestel loopt op de nieuwste versie van Android en beschikt onder andere over een vingerherkenningsbeveiliging en een 13 megapixel camera.

Een smartphone die al aangekondigd is, maar ons nog laat wachten tot 2016 is de Samsung S7. Het toestel heeft, volgens de geruchten, een 16 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. BlackBerry komt op de markt met de Priv. Opvallend aan dit toestel is dat het loopt op Android en niet meer op BlackBerrys eigen besturingssysteem. Het toestel heeft een uitschuifbaar toetsenbord en een 18 megapixel camera.

OnePlus, Nexus en Motorola uh.. Google

We gaan door met een aantal merken die wat minder vaak voorkomen. OnePlus heeft afgelopen jaar de OnePlus 2 uitgebracht. Velen waren goed over dit apparaat te spreken en het bedrijf heeft daarom besloten om er nog een smartphone achteraan te gooien, de OnePlus X. Ook Nexus zal dit jaar nog een tweetal nieuwe toestellen uitbrengen, de Nexus 6P en de Nexus 5X.

Als klap op de vuurpijl komt Google met een smartphone. Ook deze wordt pas verwacht in 2016, maar een leuk feitje is dat dit oorspronkelijk een Motorola-smartphone moest worden. Dit is echter gewijzigd nadat het bedrijf is overgenomen door Lenovo.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.