Cat S60 met warmtebeeldcamera

Smartphone voorzien van een warmtebeeldcamera.

Smartphone voorzien van warmtebeeldcamera

Het Engelse bedrijf Bullitt heeft een smartphone (CAT S60) ontwikkeld met een ingebouwde warmtebeeldcamera. Het zou de eerste smartphone zijn die voorzien is van een warmtebeeldcamera.

De smartphone zou tegen een flinke stoot moeten kunnen. De bijnaam van het toestel is “rugged phone” of te wel “ruige telefoon”. Men heeft testen verricht waarbij het toestel een val vanaf 1.8 meter hoogte op beton had gemaakt. Ook zou je met het nieuwe toestel 1 uur lang 5 meter onder water kunnen blijven. Enkele voorbeelden die genoemd worden zijn het gebruik van de warmtebeeldcamera bij een eventuele brand. Men kan dan direct op de smartphone zien waar de brandhaard zich bevind.

Het uiterlijk van de smartphone oogt erg stoer. In eerste instantie zal de smartphone bedoeld zijn voor professioneel gebruik, maar men denkt dat er ook veel consumenten zullen zijn die zo’n toestel willen hebben. Het bedrijf geeft aan dat binnen 5 jaar 50% van alle mobiele telefoons voorzien zijn van een warmtebeeldcamera.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.