Samsung Galaxy S7

Samsung wil Galaxy S7 eerder op de markt

Samsung wil Galaxy S7 eerder op de markt

Samsung wil hun nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7, eerder introduceren. Volgens de Electronic Times zou dat al in januari 2016 moeten gebeuren. Normaal gesproken presenteert Samsung de nieuwe Galaxy S-smartphones in maart op het Mobile World Congress. Dat gaat dus nu waarschijnlijk veranderen.

Als belangrijkste reden voor de versnelde introductie wordt genoemd dat Samsung de concurrentie aan wil gaan met de vorige maand op de markt gekomen Apple iPhone 6S.

Productie verhogen

Of het daadwerkelijk tot een vervroegde introductie komt is echter nog maar de vraag. Hiervoor zal namelijk de hele productieketen op de schop moeten. Fabrikanten zullen de productie van grondstoffen en halffabricaten fors moeten verhogen, hetgeen volgens de Electronic Times nog niet mee zal vallen.

De afzet van Samsung smartphones is echter voor het eerst in lange tijd weer iets gedaald, dus Samsung zal hun eigen positie op de markt snel moeten versterken om niet achterop te raken. Eigenlijk hebben ze dus vrij weinig keus.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat Samsung afwijkt van hun normale introductiepatroon. De nieuwe Note-smartphones worden normaal gesproken tijdens de techbeurs IFA geïntroduceerd, maar Samsung introduceerde de Note 5 al daarvoor tijden hun eigen evenement.

Galaxy 7

Het nieuwe Samsung vlaggenschip zal zoals het er nu naar uitziet worden voorzien van een Samsung Exynos 8890-processer, draaiend op een kloksnelheid van 2,3 GHz. Tevens zou er een tweede variant komen die is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 820-processor. Samsung wil hiermee in een aantal landen specifieke netwerken kunnen ondersteunen.

Binnen Samsung draagt het nieuwe toestel de codenaam ‘Project Lucky’. ‘Lucky’ verwijst naar ‘7’, het geluksgetal, dat het volgende serienummer van de Galaxy S-smartphone gaat worden.

Metalen behuizing

De behuizing van de Samsung Galaxy S7 zal volledig van metaal worden. Deze is een unibody, ofwel uit één stuk gesneden en dus geen aan elkaar vast gesoldeerde delen. Deze nieuwe behuizing zal worden gemaakt van een magnesiumlegering die 2,8 keer zo sterk en 65 procent lichter is dan aluminium en daarbij minder snel heet zal worden.

De Galaxy S7 wordt voorzien van een dubbele camera welke foto’s kunnen maken in een resolutie van maximaal 20 megapixels. Het scherm wordt een 5,7 inch-QHD-scherm en zal naar verwachting gelijksoortig zijn als die van zijn voorganger. De kleurreproductie zou zelfs nog beter moeten zijn. Naar verwachting zal het nieuwe scherm nog minder energie gaan verbruiken. De Galaxy S7 zal worden voorzien van een vernieuwde en simpelere versie van TouchWiz en uiteraard de allernieuwste Android-versie. Android 6.0 Marshmallow.

S7 en S7 Edge

Net als de Galaxy S6 zal ook de S7 in 2 versies op de markt komen. Naast de gewone versie met een plat scherm zal er een model met een geboden rand komen, de Galaxy S7 Edge.

Features

De verwachte features van de Samsung Galaxy S7 op een rijtje:

  • Dunne unibody behuizing van metaal en glas.
  • Super Amoled scherm met 2K- of 4K-resolutie.
  • Krachtige Samsung Exynos-chip met 4GB RAM of meer.
  • Ondersteunt 4G+, NFC, Quick Charge, draadloos opladen.
  • Dubbele camera tot 20 megapixels.
  • Normale versie en een Edge-versie.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.