Samsung Galaxy J7 2018

Komt er een nieuwe Samsung Galaxy J7 in 2018?

Komt er in 2018 een nieuwe versie van de Samsung Galaxy J7? Verschillende websites zoals Tweakers.net maken hier alleszins gewag van. Het toestel zou niet zo spectaculair van zijn voorganger uit 2017 verschillen qua specificaties. De geruchtenmolen over dit nieuwe toestel begon te draaien nadat een nieuw typenummer was uitgelekt. Dit nummer lijkt aan te sluiten bij dat van de huidige Galaxy J7, maar sommige waarnemers zeggen dat het een nieuwe J8 wordt. We zijn benieuwd!

Samsung Galaxy J7

Details beschikbaar op benchmark sites

Na de eerste berichten over de Samsung Galaxy S9 is er nu nieuws over de J7. Het nieuws over het nieuwe toestel werd gelanceerd op de websites GFXBench en Geekbench. Weldra pikte de hele online community het nieuws op. De sites publiceerden details uit uitgelekte benchmarks. Het nieuwe toestel is uitgerust met een Samsung Exynos 7885-SOC met acht ARM Cortex A53-cores op 1,59 GhZ en een Mali-G71-GPU. Voorts zou het toestel 4GB RAM hebben en 32GB aan opslagcapaciteit.

Diagonale lijn van 5,5 inch

Het scherm lijkt voorzien van een diagonale lijn van 5,5 inch. Het heeft een resolutie van 1280 X 720 pixels. De achtercamera zou dan weer een resolutie van 12 megapixels en een frontcamera van 8 megapixels hebben. Het toestel draait op Android 8.0.0

Aan de hand van het nieuwe typenummer (de SM-J720F) wijst de Nederlandse site Galaxy Club dat dit niet de nieuwe J7 zal worden, maar wel een nieuwe J8. Dit zou wel eens kunnen kloppen, aangezien de 2016-versie van de J7 het typenummer SM-J710F had en die van de 2017-versie is SM-J730F. Het lijkt minder voor de hand te liggen dat het nieuwe typenummer omlaag zou gaan.

Lancering deze zomer?

Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel op de markt zou komen, maar we gokken op de zomer. De 2017-versies van de J3, J5 en J7 kwamen immers ook in de zomermaanden uit. Die J7 beschikt over een OLED-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, een Exynos 7870-soc, 3GB ram en 16GB aan opslagcapaciteit.

Het enige wat dus vast staat is dat er op verschillende benchmark sites een apparaat opgedoken is met modelnummer SM-J727. Lijkt het dan plausibel dat de J7 versie voor 2018 dan plots het modelnummer SM-J720F zou hebben? Het is voer voor speculatie, maar de website XX wijst er alvast op dat het merk in theorie dit modelnummer kan gebruiken voor een volgende reeks Galaxy J smartphones. In deze optiek zou het kunnen dat Samsung een versienummer heeft overgeslagen zodat het dit nummer in theorie kan gebruiken voor een volgende generatie Galaxy J-smartphones.

Wordt het nu een J7 of een J8? Volgens de site SamMobile zou het absoluut geen zin hebben om de Exynos 7885 processor te gebruiken op een apparaat met een HD-beeldscherm. De Exynos 7885 SoC lijkt nu net het beste kenmerk van de Galaxy A8 (2018). Deze processor bracht belangrijke prestatieverbeteringen te weeg en wordt op de markt zeer gewaardeerd. Het potentieel van de chip zou nergens toe dienen op een smartphone als de J7.

Conclusie?

We zijn er dus niet volledig van overtuigd dat het uitlekken van het nieuwe serienummer wijst op een nieuwe editie van de Samsung J7. Details op de benchmarks kunnen makkelijk vervalst worden en wie weet is het wel niet bewust de bedoeling om de informatie zo laat mogelijk naar buiten te brengen. Een volledig nieuw apparaat is evenwel ook mogelijk, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat het een nieuwe revisie van de Galaxy J7-serie gaat worden.

Lodewijk & Lies

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.