Opvouwbare smartphone in productie bij Samsung


Sammobile stelt op basis van anonieme bronnen dat Samsung op moment van schrijven zou bezig zijn met de productie van een smartphone met een opvouwbaar scherm. Op het eerste zicht lijkt dit misschien niet meer dan het zoveelste gerucht, maar in het verleden heeft Sammobile meermaals bewezen correcte informatie te verstrekken over nog niet aangekondigde toestellen. Benieuwd dus of ook dit opmerkelijke gerucht binnenkort eveneens zal worden bevestigd.

Systeem van oude flipphones


Mocht het gerucht waarheid blijken te zijn, dan zou er bij de nieuwe smartphone gebruik worden gemaakt van een systeem gelijkaardig aan deze van de oude flipphones. Bij de nieuwe smartphone van Samsung zou er echter geen sprake zijn van twee schermen, maar wordt er gewoon één enkel scherm gebruikt. Deze zou dubbel kunnen worden gevouwen waardoor de smartphone zelf kan worden dichtgeklapt. Hierdoor wordt heel wat ruimte bespaard en blijft het gewicht van de smartphone ook zeer beperkt.

Eerste aanwijzingen


In het verleden werd er reeds gespeculeerd over de productie van een opvouwbare smartphone. Het is echter voor het eerst dat er concrete aanwijzingen in deze richting opduiken. De geruchten worden door experts in ieder geval niet als onzin afgedaan, in het bijzonder omdat Samsung vroeger zelf reeds liet uitschijnen te willen werken aan een opvouwbaar toestel alsook aan oprolbare schermen.

Project Valley


Inmiddels heeft Samsung zelf bekend gemaakt te werken aan Project Valley, kortweg ook wel Project V genoemd. Bij dit project zou er daadwerkelijk gebruik worden gemaakt van een smartphone met een oprolbaar scherm. Het Zuid-Koreaanse bedrijf benadrukt echter wel meteen dat het project zich nog in de beginfase bevindt. Mocht het technisch niet haalbaar blijken, dan bestaat dus ook nog altijd de kans dat het gewoon wordt afgevoerd. Wanneer het productieproces wel volledig kan worden afgerond, dan zou het bedrijf in 2016 klaar moeten zijn voor een mogelijke lancering.

Gebogen schermen


Bovenstaande gaat opnieuw een stapje verder dan de gebogen schermen die bijvoorbeeld reeds op de markt zijn gebracht door LG en Samsung. Tijdens het productieproces bleven deze schermen buigbaar, maar in het uiteindelijke toestel werd de gebogen vorm wel vastgezet. Wij zijn alvast bijzonder benieuwd of we volgend jaar de eerste smartphone ter wereld met een oprolbaar beeldscherm zullen kunnen bewonderen!

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.