iPhone-X lancering

Maak kennis met Apple’s nieuwe paradepaardje: de iPhone X

Er werd al maanden over de nieuwe iPhone gepraat, maar nu is het toestel eindelijk officieel gepresenteerd door Apple. De iPhone X (spreek uit als iPhone 10) is het nieuwe paradepaardje van Apple. De telefoon werd tegelijkertijd met de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus gepresenteerd, maar na de presentatie werd er toch het meest over de iPhone X gepraat. Dit is niet zo vreemd, want deze telefoon heeft diverse unieke functies. Meer over deze functies, lees je op deze pagina. Ook sommen we op deze pagina de belangrijkste specificaties van de iPhone X op.

De belangrijkste specificaties van de iPhone X

De iPhone X is een 5.8 inch telefoon met Super Retina OLED display. Dit maakt het toestel meteen uniek, want de voorgangers van de iPhone X hebben allemaal een LCD display. De telefoon is uitgerust met een nieuwe chip, de A11 chip genoemd. Deze chip zorgt ervoor dat de nieuwe iPhone niet alleen snel is als je het toestel direct hebt, maar ook snel blijft als je de telefoon al enkele maanden gebruikt. Verder heeft de telefoon een 12-megapixel camera aan de achterzijde en een 7-megapixel camera aan de voorzijde. De zogeheten frontcamera wordt ook gebruikt voor de nieuwe functie van de iPhone X, Face ID. Meer over deze functie, lees je in onderstaande alinea.

De iPhone X heeft het nieuwste besturingssysteem van Apple gekregen: iOS 11. De interne opslag van de telefoon is 64GB. Deze opslag is niet extern uit te breiden. Om de telefoon op te laden, kun je de bijgeleverde pad gebruiken. Je hoeft het toestel enkel op de pad te leggen en deze met het stopcontact te verbinden en de iPhone X laadt draadloos op. De telefoon is 143.6 millimeter lang, 70.9 millimeter breed en 7.7 millimeter dik. Het toestel weegt 174 gram.

Unieke functies van de iPhone X

De iPhone X heeft enkele unieke functies. Deze functies worden hieronder kort beschreven.

Face ID

Je ontgrendelt de nieuwe telefoon van Apple niet met je vingerafdruk, maar met je gezicht. De frontcamera van de telefoon maakt een 3D scan van je gezicht, die vervolgens gebruikt wordt om het toestel te ontgrendelen. Wil iemand anders jouw telefoon ontgrendelen, dan is dit niet mogelijk. Alleen met jouw gezicht kun je het toestel ontgrendelen.

Draadloos opladen

Je kunt de iPhone X, de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus draadloos opladen. Bij de telefoons wordt een pad geleverd, die je met het stopcontact verbindt. Door de telefoon op de pad te leggen, laadt het toestel op.

Nieuw scherm

Tot slot heeft de iPhone X een nieuw scherm. Het gaat om een Super Retina OLED scherm, die de hele voorzijde van de telefoon vult. Bijkomend voordeel: OLED is energiezuiniger dan LCD. Dit betekent dat de batterij van de iPhone X langer mee moet gaan.

De prijs van de iPhone X

De iPhone X is prachtig, maar je betaalt hier wel een vrij hoge prijs voor. Wil je de iPhone X met 64GB interne opslag, dan betaal je hier 1149 euro voor. Wil je de nieuwe iPhone met 256GB aan interne opslag, dan betaal je hier de prijs van 1319 euro voor. Vergelijk nu snel de iPhone X op onze website.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.