Nieuwe OnePlus smartphone wordt 100 euro duurder

Nieuwe OnePlus smartphone wordt 100 euro duurder

one-plus-logo OnePlus-medeoprichter Pete Leu heeft via Weibo enkele interessante uitspraken gedaan over de komst van een nieuw toestel. De Chinese startup wist wereldwijd de nodige bekendheid te verwerven door het lanceren van de voordelige OnePlus smartphone. Vooral het lage kostenplaatje in combinatie met de toch relatief kwalitatieve hardware wist veel smartphonegebruikers te overtuigen. Het zou echter zomaar kunnen dat het volgende toestel in de reeks meteen een aanzienlijk hoger prijskaartje zal krijgen.

269 à 300 euro voor instapmodel

OnePlus wist bij de lancering van het eerste toestel de nodige indruk te maken. Voor een adviesprijs van 269 euro kreeg u de beschikking over een versie met een opslagcapaciteit van 16GB inclusief krachtige specificaties. Niet lang na de lancering werd meteen wel een prijsverhoging doorgevoerd van 269 naar 300 euro. Opmerkelijk detail was ook dat de eerste toestellen uitsluitend verkrijgbaar waren via een speciale uitnodiging. Op moment van schrijven is dat niet langer het geval en kunnen beide versies, zowel die met 16 als 64 GB vrij worden besteld.

Kostprijs van 350 euro voor opvolger?

Een gebruiker op Weibo vroeg Lau of het zou kunnen dat de opvolger van de eerste OnePlus een prijskaartje zou krijgen van 350 euro. Daarop wist de medeoprichter van het bedrijf te zeggen dat hij dat een mooie prijs vindt. Vermoedelijk zou het toestel dus 350 euro of nog iets meer gaan kosten. Dit zorgt voor een prijsstijging van 100 euro (of meer) ten opzichte van het eerste model.

Snapdragon 810

Tot slot wist Lau ook nog aan te geven dat de nieuwe smartphone zal beschikken over Qualcomms nieuwste chip, namelijk de Snapdragon 810. Als besturingssysteem zou er gebruik worden gemaakt van OxygenOS, de duidelijk op Android gebaseerde variant die doet denken aan het besturingssysteem van de Nexus-toestellen van Google. Verdere specificaties van het toestel zijn tot dusver nog niet bekend.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.