Nieuwe Nexus smartphone in ontwikkeling bij Huawei

Nieuwe Nexus smartphone in ontwikkeling bij Huawei

Een onderzoek dat werd uitgevoerd door Chinese analisten stelt dat Huawei bezig zou zijn met de ontwikkeling van een nieuwe Nexus smartphone. Dat lijkt op het eerste zicht misschien geen groot nieuws te zijn, maar bij de ontwikkeling van de nieuwe smartphone zou de fabrikant enkele opvallende keuzes hebben gemaakt op hardware gebied. Deze keuzes zouden ook regelrecht in gaan tegen eerdere statements die het bedrijf heeft gemaakt.

Nieuwe Nexus smartphone

Het is niet de eerste keer dat er geruchten de kop opsteken over de ontwikkeling van een nieuwe Nexus smartphone door Huawei en / of Motorola. Nu zouden er volgens Chinese analisten bewijzen op tafel liggen dat Huawei daadwerkelijk bezig is met de ontwikkeling van een nieuw toestel. Daarbij kunnen enkele opmerkelijke keuzes worden vastgesteld. Zo zou het toestel de beschikking hebben over een 2K / QHD beeldscherm. Dat is opvallend, want eerder had het bedrijf nog in een statement aangekondigd dat het geen heil zag in een beeldscherm met een dermate hoge resolutie.De voordelen van het scherm zouden volgens Huawei immers niet opwegen tegen het aanzienlijk grotere energieverbruik.

Qualcomm Snapdragon 810 processor

qualcomm-snapdragon-805 Een andere opvallende vaststelling die de Chinese analisten hebben gemaakt gaat schuil in de Qualcomm Snapdragon 810 processor waar het bedrijf gebruik van zou hebben gemaakt. Tot dusver heeft Huawei er steevast voor gekozen om in hun smartphones gebruik te maken van eigen processoren, maar daar zou nu dus verandering in komen. Door al deze geruchten samen te voegen kan wel worden gesteld dat de nieuwe smartphone van Huawei zomaar eens een high-end toestel zou kunnen worden. Hiermee kunnen eerdere geruchten over een nieuw, ‘Aziatisch’ model de kop worden ingedrukt.

Geen nieuwe Nexus bij Motorola

Tot slot kan meteen nog een laatste gerucht worden ontkracht. Eerder bestond er nog reeds de nodige twijfel tussen de komst van een nieuwe Nexus smartphone door Motorola of door Huawei, maar de laatste nieuwe geruchten zijn duidelijk. Het nieuwe Nexus toestel zal afkomstig zijn uit de fabrieken van Huawei en zal dus niet van de banden rollen bij Motorola.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.