Lanceert Samsung dit jaar nog gebogen smartphone?

Lanceert Samsung dit jaar nog gebogen smartphone?

Als we bronnen van het Zuid-Koreaanse ETNews mogen geloven zou Samsung dit jaar nog een smartphone op de markt brengen met gebogen schermranden. Opvallend extra nieuwsfeit is dat het toestel blijkbaar nog voor de Galaxy Note 5 zou verschijnen waar vorige week nog maar de eerste berichten van verschenen.

Het is niet meer dan normaal dat er regelmatig geruchten de kop opsteken over nieuwe smartphones, maar ETNews heeft eerder reeds bewezen doorgaans over uitstekend ingelichte bronnen te beschikken. Omwille van deze reden zou het dan ook niet verstandig zijn om het bericht meteen naar de prullenmand te verwijzen.

Succes van Samsung Galaxy S6 Edge

Het feit dat Samsung op korte termijn een smartphone met gebogen schermranden op de markt wil brengen heeft alles te maken met de niet verwachte populariteit van de Samsung Galaxy S6 Edge. De nieuwste smartphone van Samsung zou tegen het einde van dit jaar wereldwijd maar liefst tien miljoen keer over de toonbank gegaan moeten zijn.

Of de nieuwe smartphone het design van de Galaxy S6 Edge zal gaan volgen is momenteel nog niet bekend. Hetzelfde geldt ook voor de specificaties waar het toestel over zou beschikken. Verwacht wordt wel dat hier binnenkort duidelijkheid over zal gegeven worden.

Eerste geruchten

Naar aanleiding van de eerste berichten rondom de Galaxy Note 5 verschenen ook meteen de eerste geruchten. Het opvallendste bericht stelt dat de gloednieuwe smartphone zou voorzien zijn van een super-amoled-scherm met een resolutie van 2K of 4K.

Daarnaast zouden bij het toestel zowel de processor, de GPU, het werkgeheugen alsook de opslag op één enkele chip worden geplaatst. Wat de exacte specificaties zouden worden en hoeveel het toestel ongeveer moet gaan kosten is uiteraard nog niet bekend gemaakt.

Meer informatie over Project Zen

Tegelijkertijd met bovenstaande verscheen ook meer nieuws over het geheimzinnige ‘Project Zen’. Deze smartphone zou de opvolger moeten worden van de Galaxy Note Edge, maar zou minder krachtig worden dan de Note 5. Daarnaast zou het toestel voorzien zijn van een 5,4 of 5,5-inch groot scherm met gebogen randen.

Verder zou de smartphone beschikken over 16 GB opslagruimte en een 16 en 8 megapixel-camera. Algemeen wordt aangenomen dat beide nieuwe smartphones van Samsung voorgesteld zullen worden op de IFA. Dit evenement vindt plaats van 4 tot en met 9 september.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.