iPhone SE 2020 kopen

Je nieuwe iPhone SE 2020 optimaal beschermen: zo doe je dat

Onlangs is de nieuwe iPhone SE 2020 uitgekomen. Misschien heb je deze pas net in bezit en vraag je je nu af hoe je de telefoon optimaal kunt beschermen. Het zou immers zonde zijn als je al in de eerste paar weken krassen op je gloednieuwe iPhone krijgt. Een paar tips om je nieuwe iPhone SE te beschermen.

Een screenprotector gebruiken

Tegenwoordig komen er steeds sneller passende screenprotectors uit voor nieuwe iPhones. Ook voor de iPhone SE uit 2020 is een passende screenprotector te vinden. Je vindt ze in allerlei soorten, zoals plastic folie of gehard glas. Het voordeel van plastic folie is dat het relatief goedkoop is en relatief goed beschermt, maar het nadeel is dat bubbeltjes onder het plastic veel voorkomen en het niet op de meest optimale bescherming biedt.

Een screenprotector van gehard glas is een goed idee. Dit is vaak een wat duurdere optie, maar gehard glas kan wel tegen een stootje. Zelfs als je per ongeluk een keer met je sleutels langs het scherm komt, is er nog geen reden voor paniek.

Handig is dat je bij sommige screenprotectors ook een zogenaamde ‘applicator’ krijgt meegeleverd. Dit is een mal van een iPhone SE 2020, die je over je telefoon legt. Je kunt de screenprotector er dan zo inleggen en deze aan het scherm laten kleven. Zo weet je zeker dat de screenprotector altijd recht zit en je optimale bescherming geniet.

Beschermen met een hoesje

Je kunt je nieuwe iPhone natuurlijk ook beschermen met een hoesje voor iPhone SE 2020. Denk bijvoorbeeld aan een book case of een backcover. Een book case is bijvoorbeeld een hoes die de hele telefoon bedekt, met een klep aan de voorkant. Je slaat de hoes open als een boek. Vaak heeft zo’n hoesje ook ruimte voor pasjes en kun je het hoesje als standaard gebruiken om je nieuwe iPhone SE 2020 neer te zetten. Zo’n hoesje kan wel in de weg zitten bij het bellen en het foto’s maken.

Schokbestendige-hoes-iPhone-SE-2020

Een backcover gebruiken voor je iPhone SE 2020

Bij een backcover bescherm je alleen de achterkant van de telefoon. Zo hoef je de voorkant niet steeds open te klappen. Een backcover beschermt alleen de zijkant en de achterkant van de telefoon en heeft een verzwarende werking. Bij een valpartij valt de telefoon waarschijnlijk op de achtergrond, waardoor je scherm intact blijft. Mocht je telefoon toch onverhoopt op de voorkant vallen, is het beeldscherm niet beschermd. Daarom kun je bij een backcover beter ook een screenprotector gebruiken.

Marmer hoes iPhone SE 2020

Extreme bescherming met een rugged case

Als je echt de meest optimale bescherming wilt genieten, kun je ook voor een rugged case gaan. Dit is een case waarmee je je iPhone SE 2020 van de achterkant en de zijkant beschermt. Het is zo zwaar dat het bijna onmogelijk is dat je telefoon op de voorkant valt en schade oploopt. Dit is een manier van beschermen die ervoor zorgt dat je lang van je nieuwe smartphone kunt genieten, maar het is misschien wel een beetje overkill. Je kunt nog maar amper van de maat en de flexibiliteit van de smartphone kunt genieten.

Rugged case iPhone SE 2020

Een pouch gebruiken

Een andere optie is een pouch te gebruiken. Dit is geen dikke hoes, maar een klein tasje om je telefoon in te bewaren. Je moet dan wel steeds de telefoon uit de pouch halen om te bellen. Het biedt een doorgaans goede bescherming voor je telefoon, omdat het helemaal rondom je nieuwe iPhone SE zit. Bij veel pouches is het ook mogelijk een backcover en een screenprotector te gebruiken. Op die manier is je telefoon extra goed beschermd.

Liever nog even verder kijken naar andere mogelijkheden? Dan kunnen we je Hoesjes Outlet aanbevelen. Deze winkel heeft een grote keur aan accessoires voor je nieuwe iPhone,

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.