BlackBerry Priv

Is het einde van het tijdperk BlackBerry in zicht?

Het einde van een tijdperk

Vlieg voor een moment vijf jaar terug in de tijd. Toen de laptops nog niet flinterdun waren. Toen we alleen nog maar konden dromen van 4G internet. Toen een smartwatch nog een hypermoderne sciencefictiontool was.

Toen de BlackBerry nog hét hebbedingetje was. Met een BlackBerry was je de bomb. Zonder BlackBerry kon je niet pingen en dat was een regelrechte ramp. Maar aan alles komt en einde en hoe het er nu naar uit ziet, komt het BlackBerry-tijdperk langzamerhand ook ten einde.

Nieuw toestel, nieuwe software

Dat het niet zo denderend gaat met BlackBerry is voor velen geen verrassing meer. Al meerdere jaren maakt het bedrijf weinig winst, vooral door de komst van de betere besturingssystemen Android en IOS. Daarom heeft het bedrijf aangekondigd te stoppen met het maken van smartphones als zij volgend jaar geen winst meer maken.

Dit is niet de eerste keer dat BlackBerry uitspraken als deze doet, maar deze keer lijken zij er echt serieus over. De smartphone die het bedrijf min of meer uit de brand moet gaan helpen is de BlackBerry Priv. Het model heeft niet meer het bekende BlackBerry OS als besturingssystemen, maar draait op Android waardoor het meer mogelijkheden biedt.

De BlackBerry-gebruikers kunnen nog twee updates van het huidige besturingssysteem verwachten, maar het bedrijf wil overgaan op Android om hun smartphone verkoop te vergroten en zelf te redden. Of BlackBerry OS helemaal verdwijnt, hangt af van de winstpercentages die worden gehaald. Als deze percentages te laag zijn, kan het maken van nieuwe BlackBerry ’s zelfs worden beëindigd.

Nog meer maatregelen

Na al vele maatregelen te hebben genomen om de smartphone te redden, is ook het veranderen van een besturingssysteem weer een nieuw onderdeel hiervan. De verlating van de smartphonemarkt door BlackBerry betekent het einde van een tijdperk.

Gelukkig kunnen de huidige gebruikers nog genieten van hun smartphone en is het nog afwachten of BlackBerry echt gaat stoppen met het produceren van smartphones. Het jaar 2016 wordt een jaar van zoveel mogelijk winst halen uit onder andere de Priv. Daarna zal worden besloten hoe het bedrijf verder gaat met deze, legendarische kant van BlackBerry.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.