iPhone SE 2 2018 voorstelling Apple Event

iPhone SE 2 wordt waarschijnlijk 27 maart gepresenteerd

Apple komt dinsdag 27 maart waarschijnlijk weer met een nieuwe smartphone. Het zou gaan om de iPhone SE 2, een smartphone die de verbeterde versie van de standaard iPhone SE zal worden. Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe smartphone? Lees hier wat wij kunnen verwachten van de nieuwe SE 2.

iPhone SE 2 prijsverwachtingen

Wat we nu al verwachten van de SE 2 is een aantrekkelijke prijs, die overeenkomt met de prijs van de eerdere iPhone SE die enkele jaren geleden werd geïntroduceerd door Apple. De introductieprijzen van de SE lagen toen rond de 500 tot 600 euro. De exacte prijs was afhankelijk van hoeveelheid GB aan opslag. Voor een 16GB toestel betaalde je het minste, en voor een 64GB toestel een stukje meer. De prijzen voor de beschikbare kleuren lagen verder niet ver uiteen, iets wat nog steeds zo is. Inmiddels zijn de iPhone SE modellen ongeveer 200 euro goedkoper dan bij de introductie. Als de vermoedens en geruchten kloppen dan zou je een iPhone SE 2 met of zonder abonnement straks dus ook kunnen kopen voor een vanaf bedrag van zo’n 500 euro en gaat het voor Apple begrippen dus om een nieuwe ‘budget-smartphone’.

Waarschijnlijk geproduceerd als 32GB en 128GB variant

Het lijkt aannemelijk dat deze nieuwe smartphone in twee varianten beschikbaar komt, 32GB en 128GB. De eerder SE kwam aanvankelijk nog met 16GB en 64GB, maar later kwamen de iPhones ook als 32GB en 128GB variant beschikbaar. De kans dat er een iPhone SE 2 16GB komt lijkt vooraf niet zo groot.

Bronnen: iPhone.nl (diverse pagina’s)

Welke specificaties zijn verder te verwachten?

Sinds de komst van de iPhone SE hebben de ontwikkelingen natuurlijk niet stil gestaan, want we zijn inmiddels 2 jaar verder. De specificaties van Apple iPhones zijn in die tijd natuurlijk sterk verbeterd.

De volgende iPhone se 2 specificaties worden op dit moment verwacht:

  • Dezelfde kleuren als voor de gewone SE, of anders bijna dezelfde kleuren
  • Draadloos opladen
  • Een ingebouwde A11-chip
  • Een touch ID vingerafdrukscanner

Draadloos opladen zou wel eens de nieuwe standaard kunnen worden voor de iPhone, omdat tenslotte zowel de iPhone X als de 8 en 8 Plus dit ingebouwd hebben gekregen. Het is vooraf niet heel logisch dat Apple daar nu nog vanaf stapt, hoewel het ook niet ondenkbaar is. Het verschil in introductieprijs met de iPhone 8 zal ongeveer 300 euro zijn en zullen we toch terugzien in iets minder specificaties. Toch lijkt het erop dat een nieuwe smartphone in de SE reeks populair gaat worden, vanwege het broekzak formaat en de aantrekkelijke prijs.

Houd onze website in de gaten

Wil je weten of de geruchten over de iPhone se 2 kloppen? Houd ons Apple nieuws dan goed in de gaten. Zodra deze smartphone bekend gemaakt is kunnen we er meer over melden.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.