iPhone 8

De iPhone 8, een mijlpaal voor Apple

De iPhone 8, een mijlpaal voor Apple

In september van dit jaar bestaat de iPhone tien jaar. Het spreekt voor zich dat dit voldoende reden is voor Apple om groots uit te pakken. De iPhone 8 belooft dan ook een speciaal toestel te worden, zeker wanneer we afgaan op de huidige geruchten. Zal de iPhone 8 voorzien zijn van een thuisknop onder het glazen scherm? Krijgt het toestel een OLED-display en zal ze de duurste iPhone zijn die de wereld ooit heeft gezien? Het zou allemaal zomaar kunnen!

Gooit Apple het roer om?

We kunnen er nu wel van uit gaan dat het nieuwe toestel van Apple de naam iPhone 8 zal krijgen, maar misschien is het tienjarige bestaan wel een mooi moment om het vaste schema te doorbreken.

Sowieso zou het volgende paradepaardje van Apple ook de iPhone 7S genoemd kunnen worden, al lijkt ons dat weinig waarschijnlijk. Ongeacht wat de exacte naam van de nieuwe iPhone zal worden kunnen we er wel zomaar van uit gaan dat het iets bijzonders wordt.

De iPhone 8, het nieuwe paradepaardje van Apple

De verwachting dat de iPhone 8 een bijzonder toestel zal worden wordt niet alleen geschept door de belangrijke mijlpaal die er voor Apple zit aan te komen, maar ook door de vele geruchten die reeds de wereld in zijn gestuurd.

Het zou dan ook bijvoorbeeld zomaar kunnen dat de iPhone 8 over een OLED-scherm zal beschikken. Dit gerucht lijkt ook helemaal niet zo onwaarschijnlijk, want in het verleden werd reeds meermaals in deze richting gehint.

Daar komt bij dat andere toptoestellen op de markt van met name Samsung reeds zijn voorzien van een dergelijk scherm. Apple blijft het tot dusver nog steeds doen met de enigszins verouderde LCD-schermen. Mocht Apple kiezen voor OLED, dan is de kans groot dat men meteen opteert voor het zogenaamde AMOLED.

De mogelijke aanwezigheid van het OLED-scherm is uiteraard niet alles. De iPhone 8 zou bijvoorbeeld ook over een thuisknop beschikken die onder het glas zou zitten. Mocht dit waarheid blijken te zijn wordt de fysieke thuisknop dus vervangen door een virtueel exemplaar.

Met de komst van de iPhone 8 zou er ook wederom een nieuwe kleur worden gelanceerd (vermoedelijk rood), moet draadloos opladen mogelijk worden gemaakt en zouden uiteraard de camera, de processor en de batterij (verder) worden verbeterd.

Welke geruchten er met betrekking tot de iPhone uiteindelijk allemaal waarheid zullen blijken en hoe zich dit zal vertalen in de kostprijs zal de komende maanden duidelijk moeten worden.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.