iPhone-8-draadloos-oplader

iPhone 8 en iPhone 8 Plus nu echt verkrijgbaar

 Vorige week dinsdag heeft Apple twee nieuwe iPhones op de markt gebracht. Het zijn de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus geworden! Eerder dacht men nog dat het wel eens de iPhone 7s kon worden, met daarbij dan nog een plus model voor de iPhone 7s. Maar dat is dus anders gelopen. De iPhone 7 serie lijkt dus verleden tijd, dus welkom iPhone 8!

De nieuwe functies van de iPhone 8

De iPhone 8 heeft weer wat nieuwe functies, die de iPhone 7 nog niet had. Hieronder een kort verslag van een aantal van de nieuwe functies die dit toestel heeft.

  • Betere chip ingebracht

De iPhone 8 heeft aan de binnenkant een Bionic A11 Chip. Hierdoor is de iPhone 8 sneller dan zijn voorgangers. Het RAM geheugen is overigens 2GB, en 3GB voor de iPhone 8 plus  

  •  Draadloos opladen een feit

Vind je opladen met een kabel irritant, of raak je je lader vaak kwijt? Met draadloos opladen is dat verleden tijd! Dit is voor het eerst dat een iPhone draadloos kan worden opgeladen.

  • Glazen behuizing is weer terug

De iPhone 4S had nog een glazen behuizing, maar daarna nam Apple afscheid van glas aan de buitenkant. Dit is dus nu weer anders, de glazen buitenkant geeft de iPhone 8 een mooie uitstraling. Daarnaast is het noodzakelijk voor draadloos opladen. Dit lijkt ons de hoofdreden dat deze iPhone glas aan de buitenkant heeft.

  • Gezichtsherkenning

De Samsung S8 had deze functie al, maar nu heeft ook de iPhone 8 gezichtsherkenning. Je hoeft dan bijvoorbeeld geen toegangscode meer in te voeren om je toestel te ontgrendelen.

  • Verbeterde camera

De iPhone 8 beschikt over een 12 megapixel camera waarmee je in 4K kunt filmen. Je video’s worden dus mooier dan ooit.

Bron: de iPhone 8 en iPhone 8 Plus van de website iPhone.nl, maar zie ook iPhone 8 bij Google.

De extra functies van de iPhone 8 plus

De iPhone 8 plus heeft net iets meer dan de normale iPhone 8. Dat is eigenlijk altijd wel zo, dat Apple het plus model net wat extra’s meegeeft. Je kunt het volgende als extra verwachten.

  • 5,5 inch scherm

De iPhone 8 heeft een 5,5 inch scherm, wat dus groter is dan het scherm van de iPhone 8. Vind je dit prettiger dan is het plus model misschien de beste keuze voor jou.

  • De optische zoom

Met de groothoek en telelenscamera’s op de iPhone 8 plus kun je optisch zoomen, dit kan tot wel tien maal de digitale zoom voor foto’s, en tot wel zes keer de digitale zoom voor video’s.

  • De portretmodus is nog beter

De portretmodus op iPhone 8 plus is ook verbeterd. Maak nog betere afbeeldingen, dat willen zeggen een nog scherpere voorgrond, en een mooie minder scherpe achtergrond.

iPhone X nog niet verkrijgbaar

Wat bijzonder: Apple heeft naast de iPhone 8 en het plus model van de iPhone 8 ook nog een derde iPhone aangekondigd. Dit is de iPhone X of ook iPhone 10 genoemd, hoewel die dan pas vanaf 27 oktober te krijgen is. Dit zou dan het vlaggenschip worden van de iPhones van 2017.

Wil je uitgebreide iPhone 10 informatie lezen, houd dan zeker het laatste nieuws over iPhones in de gaten. Hier vind je updates over deze nieuwe iPhone, maar ook wij proberen op onze website in de komende weken informatie te geven over de iPhone X.

Koop nu de nieuwe iPhone 8

Wil je direct de nieuwe iPhone 8? Bekijk snel onze pagina ‘iPhone 8 kopen‘.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.