HTC stelt nieuwe Butterfly-smartphone voor

HTC stelt nieuwe Butterfly-smartphone voor

HTC heeft haar nieuwe smartphone aan de wereld voorgesteld. Het nieuwe toestel kreeg de naam HTC J Butterfly HTV31 en beschikt over enkele bijzondere kenmerken. Meteen bij de voorstelling werd immers bekend gemaakt dat de nieuwe mobiel waterdicht zal zijn. Daarnaast verschijnt de nieuwe smartphone in drie verschillende kleuren, namelijk in het rood, wit en blauw en zal ze beschikken over een behuizing van kunststof.

Tot een half uur waterdicht


Het opvallendste feit is dat de nieuwe HTC Butterfly gebruik maakt van een speciale certificering. Deze zou er voor moeten zorgen dat het toestel tot een half uur onder water kan liggen zonder dat er structurele schade optreedt. De chip die in de nieuwe smartphone is terug te vinden is de Snapdragon 810. Deze werd eerder ook al gebruikt in de HTC One M9.

5,2-inch beeldscherm


Liefhebbers van een groot scherm zal het goed doen om te horen dat ook het nieuwe paradepaardje van HTC over een schermgrootte zal beschikken van 5,2-inch. Daarbij zou er gebruik worden gemaakt van een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De camera die zich aan de achterzijde van het toestel bevindt zal foto’s maken van 20 megapixels. De selfiecamera zou dan weer over “amper” dertien megapixels beschikken.

Alle specificaties op een rijtje


Van de nieuwe HTC Butterfly is naast bovenstaande ook bekend dat deze over een Qualcomm Snapdragon 810-processor zal beschikken evenals 3 GB RAM. Verder zou ze als besturingssysteem gebruikmaken van Android 5.0 Lollipop en zou ze beschikken over HTC Sense 7. Standaard zou een opslagcapaciteit voorzien worden van 32 GB die kan worden uitgebreid met behulp van microSD. Uiteraard zullen gebruikers ook kunnen rekenen op de aanwezigheid van een NFC-chip en ook 4G zal worden ondersteund. Tot slot komt de nieuwe Butterfly-smartphone met een batterij met een capaciteit van 2700 mAh.

Lancering in juni


Meteen bij de voorstelling maakte HTC ook bekend dat haar nieuwe smartphone in juni van dit jaar op de Japanse markt zal verschijnen. Het is tot dusver nog niet bekend of de nieuwe Butterfly HTV31 ook haar weg zal vinden naar Nederland. Ook over de prijs van het toestel werd tot dusver nog niets bekend gemaakt.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.