HTC One A9

HTC One A9

Een klein broertje: HTC One A9

Een prachtige behuizing, een groot scherm en een fraaie camera. Daar kun je bij de HTC One A9 niet omheen. De opvolger van de vorige smartphone van HTC, de One M9, kun je het niet noemen. Eerder het kleine broertje. Het toestel scheelt aanzienlijk in prijs, maar is qua specificaties minder van kwaliteit. Sinds deze week is het toestel in Nederland te krijgen. Daarom een overzichtje van de belangrijkste specificaties van deze nieuwe smartphone.

Vernieuwingen

De HTC One A9 heeft een mooi 5 inch Full HD scherm, waarmee je gemakkelijk aan je dagelijkse bezigheden kunt voldoen. Met een resolutie van 1920×1080 pixels, geeft het scherm ook nog eens een scherp beeld. Het toestel draait op de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, 6.0 Marshmallow. Een andere functie, die zijn grote broer nog niet tot zijn beschikking had, is de vingerafdruksensor op de home knop. Hiermee kun je, door middel van enkel de juiste vingerafdruk, toegang krijgen tot een toestel. Een functie wat bijvoorbeeld Apple al een langere tijd in gebruik heeft.

Mindere punten

Een aantal punten waar de A9 mindere kwaliteit heeft als de M9, is bijvoorbeeld de camera. Met een 13 megapixel camera is niks mis en kunnen mooie plaatjes mee worden geschoten. Echter, als hij vergeleken wordt met de 20,7 megapixel camera van de M9, is het voor sommige toch een tegenvaller. Ook de batterij van 2150 mAh is genoeg om het een redelijke dag vol te houden, maar is in vergelijking met de 2840 mAh batterij van de M9, lichtelijk teleurstellend te noemen. De M9 beschikt daarnaast over 32 GB geheugen en de A9 slechts over 16 GB. Toch is dit voor de meeste voldoende om genoeg apps, foto’s en video’s op te zetten.

Uitbreiding van de familie

Als je de HTC One A9 vergelijkt met de M9, zal je denken dat het niet de moeite waard is. Toch is dit in het prijsverschil goed te merken. De A9 is maar liefst 150 euro goedkoper dan de M9. De mindere kwaliteiten kun je hier direct aan linken, maar voor een kleine 600 euro krijg je voor dit toestel toch een mooie lijst aan specificaties. Wel kan er gesteld worden dat de HTC-familie een klein broertje rijker is geworden.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.