Honor komt met nieuwe smartphone

Honor komt met nieuwe smartphone


De Chinese telecomwaakhond TENAA heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe smartphone heeft goedgekeurd van het merk Honor. Op de Chinese markt zal het toestel waarschijnlijk worden uitgebracht onder de vlag van Huawei, maar in Europa zal gewoon het merk Honor zelf op het toestel prijken. De nieuwe smartphone zal in ieder geval over modelnummer SCL-AL00 beschikken.

Gouden frame


Het eerste wat meteen opvalt bij het aanschouwen van de foto’s is de gouden rand waar het toestel over zal beschikken. Daarnaast vertoont de smartphone enkele gelijkenissen met de iPhone van Apple, maar ontbreekt bijvoorbeeld een homeknop onder het beeldscherm. Het is op moment van schrijven nog niet bekend of het toestel ook nog in andere kleuren dan wit met een gouden rand zal verschijnen.

Specificaties


Inmiddels hebben we ook een goed beeld van de specificaties waar de Honor over zal beschikken. Zo zou er een processor van Qualcomm aanwezig zijn. De chipset zou vier A7-kernen hebben die zijn geklokt op een mooie 1,09 Ghz. Dat is nog niet alles, want daarnaast zullen gebruikers kunnen rekenen op 2GB ram en zou er gebruik worden gemaakt van het besturingssysteem Android 5.0 Lollipop. Verwacht wordt wel dat de Emotion UI van Huawei er overheen zal worden geplaatst.

Kwalitatief toestel tegen scherpe prijs


Honor is nog vrij nieuw op de Europese markt. Pas eind vorig jaar verscheen het merk in Nederland als dochterbedrijf van Huawei. Honor heeft er haar prioritaire doelstelling van gemaakt om smartphones op de markt te brengen die zijn voorzien van meer dan degelijke specificaties in combinatie met een lage kostprijs. De hoogte van het prijskaartje kan aanzienlijk worden gedrukt omwille van het feit dat Honor uitsluitend via het internet actief is. Daardoor beschikt het dus niet over fysieke verkooppunten en hoeft het ook niet aan (dure) fysieke marketing te doen. Of de nieuwe Honor smartphone gelijktijdig op de Chinese en Europese markt zal verschijnen is momenteel nog niet bekend. Ook over een exacte releasedatum werd tot dusver nog niet gesproken.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.