Snapdragon 810

Goed nieuws in smartphoneland

Goed nieuws in smartphoneland

Als je iets van smartphones weet, dan ben je er vast van op de hoogte, dat er vaak een System-on-a-Chip in zit van het merk Qualcomm. Nu zijn er een hoop slechte berichten verschenen over de laatste versie van Qualcomms System-on-a Chip. Dat was de Snapdragon 810 en deze was in veel smartphones in het duurdere segment te vinden. Er zijn gevallen bekend waarbij er sprake was van oververhitting van de processor. Dat is natuurlijk nooit goed, maar al helemaal niet als je processor in high-end smartphones zit. Daarbij moet nu eenmaal alles uitstekend werken.

De opvolger

En nu het goede nieuws voor liefhebbers van de smartphone. Er komt namelijk een nieuwe versie van de Snapdragon op de markt en wel de Snapdragon 820. Dit is de nieuwe System- on-a-Chip waarmee de fabrikant, het liefst zo snel mogelijk, het slechte nieuws van de voorgaande versie wil doen vergeten. De nieuwste System-on-a-Chip van Qualcomm is al door een aantal experts getest. Er komen duidelijk een aantal verbeteringen in de benchmarks naar voren ten opzichte van de Snapdragon 810. Zowel de centrale processor als de chip voor grafische bewerkingen laten in de benchmarks duidelijke sprongen voorwaarts zien. Je kan er dus een vloeiender en snellere besturing van verwachten, alsook de mogelijkheid schermen aan te sturen met een zeer hoge resolutie.

Laat maar zien

Qualcomm heeft al een smartphone laten zien waar de Snapdragon 820 in zit. Het gaat om een nieuwe telefoon van LeTV. Dit hebben ze gedaan bij een persconferentie die deze week in Las Vegas heeft plaats gevonden. Het lijkt er op, dat binnenkort de eerste smartphones op de markt zullen komen met de nieuwe Snapdragon 820 System-on-a-Chip van Qualcomm. Je kunt ze in het duurste segment smartphones verwachten en waarschijnlijk in het begin alleen in de zogeheten vlaggenschepen van de verschillende smartphonefabrikanten.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.