iPhone 8 kopen

Geruchten omtrent de iPhone 8

Echt Apple liefhebbers beginnen zo langzamerhand zenuwachtig te worden naarmate de geruchten over de nieuwe iPhone 8 steeds frequenter worden. Het eerste gerucht omtrent het nieuwe toestel van fabrikant Apple kwam van een analist die voorspelde dat het bedrijf de S-serie van de iPhone 7 over zou gaan slaan. Als dit waar is, komt er in 2018 direct een iPhone 8, na de iPhone 7 van 2016.

De beredenering achter deze voorspelling heeft twee oorzaken. Apple behaalde in 2016 voor het eerst sinds jaren geen verkooprecord omdat de verkoopcijfers van de iPhone terug beginnen te lopen. Daarnaast zijn de S-versies van de iPhone vaak minder populair omdat de verschillen met de gewone versies minder opvallend zijn. De tweede oorzaak is de grote veranderingen die Apple wil gaan doorvoeren in 2017. Zo wil het bedrijf de behuizing van de iPhone helemaal gaan veranderen.

Draadloos opladen

Er bestaan ook geruchten over het feit dat Apple in 2018 komt met draadloos opladen en wellicht moeten we ons ook gaan voorbereiden op het verdwijnen van de homeknop. Daarnaast wordt er momenteel onderzoek gedaan naar iPhones zonder schermranden en dus homeknop.

Daarbij zijn er manieren ontdekt om een Touch ID vingerafdrukscanner in het scherm in te bouwen. Zo is de kans groot dat de iPhone 8 straks een nieuw uiterlijk heeft zonder rand aan de boven- en onderkant van het scherm.

Nieuwe features

Al vanaf september werd door een Apple medewerker verteld dat er druk getest wordt door een Apple kantoor in Israël. Dit kantoor staat bekend als het een naar grootste Research & Development kantoor van Apple. De medewerker sprak hierbij over de iPhone 8, hetgeen weer een reden is om te geloven dat de iPhone 7S daadwerkelijk overgeslagen gaat worden.

Apple is wellicht ook bezig met het ontwikkelen van een iPhone 8 met gebogen schermranden, zoals de Galaxy Edge van Samsung. Een Premium iPhone 8 behoort ook nog tot de mogelijkheden met een roestvrijstalen frame en een glazen achterkant. Dit gerucht komt van een analist die al jaren een van de meest betrouwbare bronnen is op Apple-gebied.

Flinterdunne oled schermen

Apple is al geruime tijd op zoek naar dunne oled (Organic Light Emitting Diode) schermen. Dit type scherm is een grote concurrent voor de bekende lcd schermen omdat ze zonder achtergrondverlichting (backlight) kunnen. Dit zorgt ervoor dat met name draagbare apparaten zoals telefoons minder stroom verbruiken.

Een ander voordeel van oled schermen is de grotere kijkhoek en de mogelijkheid tot het uitvoeren van een zeer dun beeldscherm. Omdat Samsung al een serie uitgebracht heeft, is Apple waarschijnlijk op zoek naar displays die een hogere resolutie hebben. Sommige mensen verwachten een iPhone met gebogen scherm al in 2017, terwijl anderen zeggen dat we echt moeten wachten tot 2018.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.