Eén op vier Nederlanders betaalt met smartphone

Eén op vier Nederlanders betaalt met smartphone

Een onderzoek dat werd uitgevoerd door Adyen, een leverancier van speciale technologie die betalingen via het internet mogelijk maakt heeft aangewezen dat één op de vier Nederlanders vandaag de dag reeds gebruik maakt van een tablet of smartphone om betalingen uit te voeren. Dit lijkt op het eerste zicht misschien nog niet zo spectaculair, maar het wijst er wel op dat mensen openstaan voor deze vorm van betalen.

27,2% van de transacties

Wanneer we in het bijzonder naar het eerste kwartaal van 2015 kijken kunnen we vaststellen dat meer dan één vierde van de uitgevoerde online transacties afkomstig waren van een tablet of smartphone. Dit betekent een stevige groei van maar liefst één vierde ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014. Vergelijken we de cijfers met het eerste kwartaal van vorig jaar, dan kan zelfs worden vastgesteld dat er een stijging is van meer dan 40 procent.

Merendeel via smartphone

Vandaag de dag zou in totaal 29,5 procent van alle betalingen worden uitgevoerd met behulp van een mobiel toestel. Gaan we deze cijfers in detail bekijken, dan kan worden vastgesteld dat het verschil tussen smartphones en tablets zeer beperkt is. Van alle mobiele betalingen worden er namelijk 16,3 procent uitgevoerd met een smartphone en 13,1 procent met een tablet. Omdat wordt verwacht dat de populariteit van deze vorm van betalen alleen maar verder zal toenemen heeft Adyen in ieder geval reeds een inzameling gedaan ter waarde van 250 miljoen dollar bij diverse investeerders. Dit geld zal gebruikt worden om online betalingen via een smartphone en tablet in de toekomst nog toegankelijker en veiliger te maken.

Eerste mobiele creditcard

Mobiele-creditcard-Vodafone Dat het uitvoeren van financiële transacties door middel van een smartphone alleen maar populairder wordt blijkt ook uit de lancering van de eerste mobiele creditcard van Nederland. Deze werd eind april van dit jaar op de markt gebracht en biedt gebruikers de mogelijkheid om in de winkel meteen digitaal een betaling met hun smartphone uit te voeren. De creditcard is op de markt gebracht door International Card Services en Vodafone en is op moment van schrijven toegankelijk voor iedereen die Visa World Card heeft (uiteraard met Vodafone-abonnement) alsook in het bezit is van een Android smartphone met NFC-chip.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.