Drie iPhone X geruchten die toch niet uit zijn gekomen

Drie iPhone X geruchten die toch niet uit zijn gekomen

Voor de iPhone X officieel gepresenteerd werd door Apple, werd er al veel gespeculeerd over deze nieuwe telefoon. Sommige geruchten zijn inderdaad uitgekomen, maar dit is zeker niet bij alle geruchten het geval. Welke geruchten rondom de iPhone X uiteindelijk toch niet zijn uitgekomen, lees je in dit artikel.

De in-display vingerafdrukscanner

Steeds meer telefoons worden uitgerust met een vingerafdrukscanner. Bij de iPhone 6 en de iPhone 7 is dit bijvoorbeeld ook het geval. Het is echter nog geen enkele telefoonfabrikant gelukt om de vingerafdrukscanner in het scherm van de telefoon te verwerken. Veel mensen dachten dat Apple dit bij de iPhone X wel zou doen. Er werd dan ook al veel gespeculeerd over de in-display vingerafdrukscanner van de nieuwe iPhone.

Uiteindelijk heeft de iPhone X geen in-display vingerafdrukscanner gekregen, maar de functie Face ID. Met deze functie wordt de telefoon ontgrendeld door middel van een 3D scan van het gezicht. Geen in-display vingerafdrukscanner voor de iPhone X dus. Sterker nog, de nieuwste telefoon van Apple heeft helemaal geen vingerafdrukscanner.

De wikkel display

In de maanden voor de iPhone X lancering, werden er veel berichten geschreven over de zogeheten wikkel display van de nieuwe iPhone. Deze display zou over de zijkanten van de telefoon doorlopen, om zo een nog groter scherm te creëren. Veel mensen geloofden de geruchten over de wikkel display van de nieuwe iPhone niet. Nu blijkt dat de iPhone X inderdaad geen wikkel display heeft.

Een wikkel display ziet er gelikt uit, maar biedt niet voldoende praktische voordelen. Daar komt nog bij dat een telefoon veel kwetsbaarder wordt door een wikkel display. Daarom heeft Apple er waarschijnlijk voor gekozen het scherm van de iPhone X wel te vergroten, maar dan wel zonder wikkel display.

Draadloos opladen met zender

De iPhone X kan draadloos opgeladen worden, maar daar heb je wel een matje voor nodig. Je verbindt het matje met het stopcontact en als je je telefoon op het matje legt, wordt deze opgeladen. Veel mensen dachten dat het draadloos opladen van de iPhone X heel anders zou werken. Er werden namelijk veel berichten geschreven over een nieuwe technologie, die Apple samen met het bedrijf Energous zou ontwikkelen. Deze technologie voor draadloos opladen zou niet met een matje werken, maar met een zender.

Volgens de nieuwsberichten over de zender van Apple en Energous, hoefde je de zender alleen in het stopcontact te steken en met de iPhone X te verbinden. Na het verbinden van de zender, zou de telefoon direct opgeladen worden. Wel moest je hiervoor binnen een straal van vijf meter van het zendertje blijven.

Uiteindelijk is het niet gelukt de nieuwe technologie met de draadloze zender te implementeren in de iPhone X. Gebruikers van de iPhone X moeten vooralsnog een matje gebruiken om hun telefoon draadloos op te kunnen laden.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.