iPhone 11 alle kleuren kopen

iPhone 11: middernachtgroen en paars het meest geliefd

De iPhone 11 lijkt een verkoophit voor Apple te worden. Vooral de kleur ‘middernachtgroen’ is in trek voor de iPhone Pro en de Pro Max. De gewone iPhone 11 is vooral geliefd in de kleur groen en paars. Dat blijkt uit een analyse van Ming-Chi Kuo, schrijft 9To5Mac.

Middernachtgroen favoriet in Nederland

Onder een rondgang van de verschillende techsites blijkt dat de iPhone 11 het goed doet in Nederland. Vooral de kleur middernachtgroen is favoriet. De trendkleuren groen en paars in Amerika, lijken minder geliefd te zijn in ons land.

Niet alleen het instapmodel van de iPhone 11 gaat in Nederland regelmatig over de toonbank. Ook de high-end iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max kent veel belangstelling. Datzelfde geldt voor Amerika en China; de landen waar analist Kuo onderzoek naar deed.

Niet alleen het instapmodel van de iPhone 11 gaat in Nederland regelmatig over de toonbank. Ook de high-end iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max kent veel belangstelling. Datzelfde geldt voor Amerika en China; de landen waar analist Kuo onderzoek naar deed.

iPhone 11 kopen Nederland

iPhone 11 het meest geliefd in China

In China is de gewone iPhone 11 het meest geliefd. Dat komt volgens Kuo doordat veel Chinezen upgraden van de iPhone 6 en iPhone 7. Toen de verkoop begon met de actieve verkoop, waren die toestellen net op de markt. Ook speelt in China de prijs een grote rol.

Volgens Kuo zal Apple dit kalenderjaar tussen de 70 en 75 miljoen nieuwe iPhone’s verkopen. Voorheen was dat nog 65 tot 70 miljoen. Volgens Kuo wordt de verkoop van de iPhone wel beperkt, door de handelsoorlog tussen de VS en China. Vanaf 15 december geldt er een heffing voor de iPhone.

iPhone 11 geliefd in China

Geen hogere prijs

Ondanks dat er een heffing gaat gelden voor de iPhone, verwacht Kuo geen stijging van de prijs. Hij verwacht dat Apple de extra kosten voor eigen rekening gaat nemen. In Nederland zullen we hoe dan ook niet zoveel merken van een prijsstijging.

Alle grote providers bieden inmiddels de iPhone 11 (Pro Max) met abonnement aan. Het is nu nog een kwestie van iPhone’s vergelijken en het meest aantrekkelijke aanbod kiezen. Goed om te weten: een telefoon bij een abonnement wordt gezien door het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel als een lening.

Camera als paradepaardje

De nieuwe camera is het paradepaardje voor Apple. De iPhone 11 heeft namelijk een dubbele camera, en de Pro en Pro Max-versies heeft er zelfs drie. Doordat er nu twee of meer fysieke camera’s zijn, zijn er meer effecten en mogelijkheden. Zo kan er nu ook optisch gezoomd worden en is er een wide-angle lens waarmee gebruikers brede foto’s kunnen maken.

iPhone 11 wide angle foto's

De tweede lens zorgt voor een functie die onder dierenliefhebbers geliefd is: portretfoto’s maken van dieren. Nieuw is ook de Night Mode, waarmee mooiere foto’s kunnen worden gemaakt in het donker. Tijdens het filmen kan gekozen worden tussen de normale stand en de ultra-wide stand.

Nacht modus iPhone 11

Nieuwe chip en andere verbeteringen.

Nieuw in de iPhone 11 is de A13 Bionic-chip. Dat is de snelste chip in een smartphone ooit, volgens Apple. Als het gaat om de graphics, krijgt de iPhone daarmee een flinke boost. Vooral gamers zullen merken dat de iPhone veel sneller is geworden.

iPhone 11 gamen sneller

Daarnaast is Face ID sterk verbeterd. Waar gebruikers vroeger nog recht voor het scherm moesten zitten, hoeft dat hier niet meer. Als het scherm plat op tafel ligt, kan de telefoon alsnog het gezicht scannen. De iPhone is nu ook beter resistent tegen water.

iPhone 11 waterbestendig

Nieuwe kleuren

De iPhone 11 is beschikbaar in zes verschillende kleuren: zwart, wit, rood, geel en de nieuwe kleuren groen en lavendel. Het toestel is dus niet meer beschikbaar in koraal en blauw; kleuren die bij de iPhone XR nog wel werden aangeboden.

iPhone 11 alle kleuren

Welke iPhone kies jij?

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.