iPhone 12

Alle geruchten over de iPhone 12 op een rijtje

De iPhone 12 is dan wel uitgesteld, maar toch houden de geruchten over het nieuwe toestel niet op. Voor de Apple-liefhebbers blijft het interessant te fantaseren over de functies, mogelijkheden en specificaties van het toestel. We zetten de belangrijkste geruchten op een rij.

De specificaties

Zouden we ons een iPhone 12 Pro Max moeten voorstellen op basis van geruchten, dan zou de processor een Apple A14-chip zijn en zouden de specificaties goed genoeg zijn om korte metten te maken met de meeste smartphones op de markt.. De smartphone zal beschikken over 6 gigabyte RAM-geheugen en meerdere camera’s vanaf 12 megapixels. Waarschijnlijk zal het toestel verkocht worden met meerdere opslagruimtes: 128 gigabytes, 256 gigabyte en 512 gigabyte,

De camera

Bij iedere nieuwe release wordt het voor Apple spannender met een vernieuwende camera te komen. Ook bij de nieuwe variant worden weer wat verbeteringen doorgevoerd. Dit jaar komt er de LiDAR Scanner van de iPad Pro 2020 bij kijken. Daarmee kun je afstanden en objecten relatief nauwkeurig opmeten.

Dit is vooral handig voor professionals. Daarom lijkt het vooral een functie te zijn om mensen over te halen het duurdere model te kopen. Zeker als je geïnteresseerd bent in Augmented Reality is de LiDAR Scanner een belangrijke feature.

Hoe zit het nu als je ‘gewoon’ foto’s wilt nemen? Dan zie je dat het toestel nog beter zal presteren met weinig ligt. Ook werkt Apple aan verbeteringen voor een betere en snellere autofocus, volgens analist Ming-Chi Kuo. De lenzen zullen ook van hogere kwaliteit zijn.

5G op de iPhone 12?

We hebben het er al een tijdje over: 5G. We kunnen niet meer om de komst ervan heen. Het zal zorgen voor drastisch sneller internet, maar nog niet in Nederland. Onze netwerken zijn er namelijk nog niet klaar voor. Wel wordt de iPhone 12 zo gebouwd dat 5G wordt ondersteund.

Dat kost wel wat, en daar moeten we wat voor opofferen. Apple zou overwegen te stoppen met het leveren van oordopjes en een Lightning-kabel bij de iPhone. Nog even voorzichtig zijn, want misschien komt de 5G iPhone 12 toch nog niet naar Nederland. Juist omdat we hier nog geen snelle 5G-netwerken hebben.

Zo ziet ‘ie eruit

Als we de geruchten mogen geloven, komen er straks vier verschillende modellen van de iPhone 12 uit. Te beginnen met de 5,4 inch iPhone 12: de standaard iPhone. Wie wil gaan voor het grotere model kiest voor de 6,1 inch variant: de iPhone 12 Max.

Wil je echt het onderste uit de kan? Dan kies je voor 6,1 iPhone 12 Pro. De nieuwe flagship smartphone van Apple in 2020. Is dat nog niet pro genoeg? Dan kies je voor de iPhone 12 Pro Max, die maar liefst 6,7 inch zal tellen.

Design

Apple kijkt voor het design vooral naar de eigen producten. De iPad Pro werd in 2018 vormgegeven met platte zijkanten. Je zou verwachten dat die hoeken rond zijn, maar op de iPad Pro zijn ze juist vlak. Het doet ons denken aan vroegere tijden, namelijk aan de iPhone 4 en iPhone 5. Apple gaat dit design waarschijnlijk weer toepassen op de iPhone 12.

Schermen

Ieder toestel krijgt straks waarschijnlijk een OLED-scherm. Bijzonder, want daarmee doet de fabrikant afstand van LCD. Apple gebruikte nog LCD voor de 6,1-inch iPhone XR en iPhone 11. Dit jaar gaat Apple dus inzetten op OLED.

Het voordeel van OLED is dat het energiezuiniger is en mooiere, diepere kleuren heeft. Waarschijnlijk ondersteunen de schermen straks ook ProMotion, wat een hogere refreshrate heeft. Dat merk je in de praktijk tussen de animaties: het loopt allemaal even net wat mooier en soepeler.

Kleuren

Waarschijnlijk gaan we de iPhone 12 in ieder geval terugzien in een breed kleurenpalet. Rood is zo goed als zeker; die kleur zien we bijna jaarlijks terug. Kijken we naar de Pro-modellen, dan zien we dat donkerblauw vaak voorspeld wordt. De wens is de vader van de gedachte, zullen we maar zeggen.

Prijs

Natuurlijk wil je weten hoeveel je moet sparen voor dit model. Daarover kunnen we kort zijn: de prijzen zullen nagenoeg hetzelfde blijven als bij de vorige modellen. Dat houdt in dat de iPhones in Nederland ongeveer op deze prijzen uitkomen:

iPhone 12: 809 euro
iPhone 12 Max: 909 euro
iPhone 12 Pro: 1159 euro
iPhone 12 Pro Max: 1159 euro

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.