4G-netwerk behoort tot de mondiale top

4G-netwerk behoort tot de mondiale top

Het 4G-netwerk van Nederland kan zich volgens OpenSignal meten met de top van de wereld. T-Mobile bezit op dit moment de derde plaats op het gebied van de hoogste gemiddelde snelheid. Qua gemiddelde dekkingsgraag doen Vodafon, KPN en T-Mobile het erg goed. Zij hebben gezamenlijk een dekkingsgraag van 80%. Hiermee bezit men de vijfde plek.

Bij T-Mobile ligt de dekking iets lager dan die bij Vodafone en KPN. Op het gebied van snelheid scoort T-Mobile weer beter. Men scoort met een gemiddelde snelheid van 20 bps. KPN scoort 10 Mbps en Vodafone 14 Mbps. Zuid-Korea scoort het beste, 95 van de tjd zijn mbiele telefons verbonden met het 4-netwerk.

Prijzen
De prijzen van mobiel internet liggen in Nederland een stuk hoger dan in de andere europese landen. Bij KPN wordt het grootste 4G abonnement aangeboden waarbij je tot 10GB per maand ontvangt voor slechts € 37,50 per maand. In zweden heb je voor hetzelfde bedrag 20 GB per maand. Het gemiddelde gebruik van het 4G-netwerk in Nederland ligt nog aan de lage kant.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.