iPhone 6S

IPhone 6s

Uiterlijk

iPhone-6S De iPhone 6s lijkt van de buitenkant hetzelfde als de huidige iPhone 6, met het verschil dat de iPhone 6s niet alleen verkrijgbaar is in spacegrijs, goud en zilver, zoals bij de iPhone 6, maar daarnaast ook in het roségoud.

Hardware

Zoals bij alle “s” varianten van de iPhone, zit de verbetering in vergelijking tot het vorige model voornamelijk in de verbeterde interne hardware van het toestel. Zo zit er in de iPhone 6s een nieuwe processor en is ook het werkgeheugen aangepakt. Waar bij de iPhone 6 een zogeheten A8 processor wordt gebruikt, is bij de upgrade van het model een A9 processor ingebouwd. Volgens Apple moet deze processor 70 procent sneller zijn dan zijn voorganger. In de praktijk betekent dit dat u bijvoorbeeld 3D games moeiteloos en zonder hapering moet kunnen spelen op uw iPhone. Daarnaast is in de A9 chip een nieuwe M9-bewegingscoprocessor geïntegreerd, die het voor u mogelijk moet maken meerdere applicaties tegelijk te draaien en tegelijkertijd toch minder energie te verbruiken.

3D Touch Scherm

Het scherm van de iPhone 6s is twee keer zo sterk als dat van de voorganger van het toestel. Dit komt door het inzetten van een nieuw soort glas. Net als bij de iPhone 6 is het formaat van het scherm 4,7 inch wat neerkomt op iets meer dan 10 centimeter diagonaal gemeten. Aan de resolutie van het Retina scherm van het toestel is verder niets gewijzigd.

Een compleet nieuwe feature bij de “s” variant van de iPhone 6 is het 3D Touch functie op het toestel. Behalve het tikken en slepen zoals u gewend bent bij de eerdere modellen, herkennen de nieuwe iPhone ’s van Apple nu ook de druk die u met uw vinger uitoefent op het scherm. Als u op het scherm drukt krijgt u extra functies. De mogelijkheden kunt u vergelijken met een combinatie van dubbelklikken en de rechter muisknop. Als u bijvoorbeeld een mail binnenkrijgt kunt u de preview bekijken door zachtjes op het mailtje te drukken. Laat u deze vervolgens weer los, dan komt u weer in uw Inbox. Drukt u harder op de preview, dan kunt u de mail direct beantwoorden.

Door het drukken heeft u ook sneller toegang tot functies in uw app. Druk op de camera en u kunt direct een selfie maken. Houd de telefoonknop vast en het is mogelijk een van uw favoriete contacten te bellen. Met de 3D Touch functie is het scrollen door de openstaande apps ook gemakkelijker geworden.

Camera

De camera en de bijbehorende functies zijn behoorlijk veranderd ten opzichte van de iPhone 6. Met de 12 megapixels is de kwaliteit van de foto een stuk groter vergeleken met de 8 megapixels van de iPhone 6. Hierdoor kunt u zelfs onder slechtere lichtomstandigheden toch scherpe plaatjes schieten. Helemaal nieuw is de Live Photo functie die beweging en geluid toevoegt aan uw foto. De camera begint automatisch op te nemen vlak voordat u een foto maakt en gaat daar na de foto ook mee door.

Het lijkt of een gewone foto heeft genomen, maar als u erop drukt komt de foto als het ware letterlijk tot leven. De selfiecamera op de achterkant van het toestel is fors verbeterd zodat deze nu niet meer afwijkt van de concurrentie. Wat ook zeer verrassend en apart is, dat het scherm zelf nu ook als flitser opereert.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.