iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus ontleed

iPhone 6 Plus

Van de buitenkant is de iPhone 6 Plus vooral opvallend vanwege zijn afmetingen. Met zijn grote scherm doet de smartphone welhaast denken aan een kleine tabletcomputer. Schuilt er achter dit krachtige uiterlijk een even robuust innerlijk?

iPhone 6 Plus vs 6s Plus

Zodra er een nieuw model iPhone wordt aangekondigd lopen de fans van Apple al warm. Op een bepaalde manier zijn ze de afgelopen jaren getrakteerd op een aantal gewaardeerde vernieuwingen. Als je een weloverwogen oordeel wilt vormen heb je echter actuele en accurate informatie nodig, niet alleen over alle nieuwe functies, maar ook over de basisonderdelen.

De accu

Opvallend verschil tussen de iPhone 6 Plus en de nieuwere 6s en 6s Plus is de grotere accucapaciteit van het oudere model. De iPhone 6 Plus heeft de beschikking over 2910 milliampèreuur en dat is 160 milliampèreuur meer dan zijn voorganger. Verwacht wordt dan ook dat de oudere versie van de iPhone 6 Plus een langere gebruiksduur heeft dan zijn opvolger.

Werkgeheugen

Naast de accucapaciteit is de rekencapaciteit van de telefoon een belangrijke specificatie. De 1 Gigabyte die de iPhone 6 in zich herbergt was al onderwerp van enige lichte ophef, daar de concurrentie al met 2 of 3 Gigabyte op de proppen kwam. De 6s Plus zal wel over 2 Gigabyte werkgeheugen beschikken, aanzienlijk meer dus dan de 6 Plus. Toch is de 6 Plus krachtig genoeg om mee te kunnen met de concurrentie. De beperkte rekencapaciteit wordt deels gemaskeerd door een efficiëntere, gedeelde omgang met het werkgeheugen door de applicaties. Dit heeft dan weer te maken met de technologie in de A8-chip. Een ontwikkeling die verder doorgezet is in de A9-chip van de 6s.

Hardware updates en prijsverschil

Alle vernieuwingen die Apple in de 6s-serie heeft doorgevoerd zijn terug te vinden in het prijsverschil tussen de iPhone 6 Plus en de 6s Plus. De vraag is of dat verschil gerechtvaardigd kan worden. Hoe verhoudt dit verschil in prijs zich bijvoorbeeld tussen het prijsverschil tussen de 5s en de 6, en hoe groot was de update van de 5s naar de 6?

Actuele prijzen bij Apple

559 Euro betaal je nu voor de 5s 32gb, 509 voor de 16gb-versie, vergelijkbaar met de normale 6; 16gb voor 639Euro (699 bij de introductie), 64gb voor €749-, en de nieuwe 6s; 749 euro voor de 16gb versie. Dat is een prijsstijging van 50 euro voor het vergelijkbare model, met op het moment van introductie vergelijkbare mogelijkheden. Je moet zelf bepalen of het je dat waard is om met de laatste updates op het gebied van softwareapplicaties mee te kunnen gaan. Voor 110 Euro minder beschik je over de nog altijd actuele 6 (Plus).

Conclusies

De 6 Plus was Apple’s eerste zeer grote smartphone, om deze vergelijkend te kunnen beoordelen dien je diens opvolger erbij te pakken. De basisfuncties zijn verantwoordelijk voor het gebruiksgemak van de telefoon, zonder vooruitgang op dat gebied is het moeilijk nieuwe functies goed te laten werken. De verbetering zit niet enkel meer in grotere capaciteit, Apple gaat voor efficiëntie. Door de verbetering van software en chip wordt er bijvoorbeeld een minder zwaar beroep gedaan op de energiecapaciteit en rekencapaciteit. De ‘oude’ iPhone 6 Plus is wat dat betreft, in verhouding, net zo krachtig als zijn opvolger, maar bereikt dit met andere specificaties.

iPhone 6 Plus kopen

Wilt u ook zo graag een nieuwe iPhone 6 Plus in uw bezit hebben? Bekijk ons overzicht en haal een goedkope iPhone 6 Plus in huis. Alle prijzen en abonnementen kunt u simpel weg bekijken.

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.