Bekijk Ziggo Go in het buitenland met een VPN

Bekijk Ziggo Go in het buitenland met een VPN

Tijdens je vakantie even Ziggo Go op je smartphone kijken. In de tijd van technologische vooruitgang lijkt het zo vanzelfsprekend. Toch kan je Ziggo Go niet zomaar bekijken in het buitenland. Er zijn zeer strike regels en beperkingen die het je moeilijk maken.

Zo kan je Ziggo Go buiten de Europese Unie (EU) helemaal niet bekijken. Binnen de EU lijkt het erop alsof je vrij kan genieten van je favoriete TV programma maar ook hier worden stevige beperkingen opgelegd.

In dit artikel lees je niet alleen waarom je Ziggo Go niet kan kijken in het buitenland maar ook hoe je de blokkade omzeilt door slim gebruik te maken van een VPN.

Waarom kan je Ziggo Go niet buiten de EU bekijken?

Ziggo heeft als TV-provider te maken met uitzendrechten. Daar moet Ziggo samen met de andere TV-aanbieders juridisch gezien rekening mee houden. Bepaalde zenders mogen bepaalde programma’s alleen in een bepaald gebied uitzenden, bijvoorbeeld binnen de EU.

Wat doet Ziggo eraan?

Omdat dit per zender verschilt lijkt het erop dat Ziggo gekozen heeft de hele Ziggo Go app alleen binnen de EU beschikbaar te stellen. Zelfs binnen de EU zijn er nog flinke beperkingen. Je mag slechts een bepaalde tijd Ziggo Go binnen de EU bekijken. Als je langer dan de vooraf gestelde tijd gebruik maakt van de Ziggo Go app kan Ziggo je account zelfs beperken.

Elke keer dat je binnen de Ziggo Go app op de startknop drukt controleert de app je IP-adres. Je IP-adres een nummer gekoppeld aan de internetprovider die je op dat moment gebruikt. Daaraan is zichtbaar in welk land je bent. De eenvoudigste oplossing is dan ook om je buitenlandse IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP-adres. En dat is nou net wat een VPN doet.

Hoe kan je de Ziggo Go blokkade omzeilen met een VPN?

Omdat Ziggo Go op basis van je IP-adres ziet in welk land je bent kan je de blokkade makkelijk omzeilen door je IP-adres te veranderen. Met een VPN kan je op elk moment je IP-adres veranderen naar vrijwel elk gewenst land. Als je bijvoorbeeld in Turkije op vakantie bent kan je je Turkse IP-adres omzetten naar een Nederlandse IP-adres.

In 3 stappen Ziggo Go in het buitenland kijken met een VPN

Helaas blokkeert Ziggo veel VPN’s. Van de honderden VPN-providers werken er slechts een handjevol. Het is natuurlijk zonde van je geld om een VPN te kopen die niet werkt om Ziggo Go te kijken. Daarom hebben we hier een handig lijstje VPN’s voor Ziggo Go.

  • Maak je account aan bij een VPN die werkend getest is met Ziggo Go
  • Download de VPN app op je smartphone of ander device
  • Connect in de VPN app met de Nederlandse server

Daarna kan je Ziggo Go openen en gewoon kijken alsof je in Nederland bent. Wel goed opletten dat je locatievoorzieningen niet aanstaan. Als locatievoorzieningen aanstaan gebruikt Ziggo Go de GPS data en ziet de app dat je buiten het toegestane gebied bent.

Werkt het ook met andere TV apps?

Ja, een VPN kan geografische blokkades van bijna elke TV app omzeilen. Hier kan je een volledig overzicht vinden van alle Nederlandse TV apps die in het buitenland te omzeilen zijn met een VPN.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.