offline navigatie apps

Met deze offline navigatie apps verdwaal je nooit meer

Wanneer je op reis bent dan blijf je vaak niet op dezelfde plek en is het nodig om te navigeren. Het meenemen van een TomTom of iets dergelijks is vaak een gedoe en is ook helemaal niet nodig. Je kunt namelijk met verschillende apps goed offline navigeren zonder dat je internet nodig hebt. In dit artikel geef ik een aantal voorbeelden van deze offline navigatie apps en geef ik nog een aantal tips voor navigatie op reis.

offline navigatie apps

Maps.me

De eerste app, Maps.me is een populaire app die voor iedereen makkelijk te gebruiken is. Je download de app in de App Store of Playstore en je kunt meteen aan de slag. In Maps.me heb je toegang tot alle landen van de wereld en kun je zelf bepalen welk land je wilt downloaden. Het is belangrijk dat, voordat je vertrekt,  het land of de regio download waar je naartoe gaat.

Je kunt alleen dan de app offline gebruiken. In de applicatie kun je ook hotels, restaurants en lokale gidsen vinden. De kaart geeft eigenlijk alles aan wat je nodig hebt: openbaar vervoer, kerken en musea. Deze app is handig binnen de stad als op het platteland. Daarnaast kan je natuurlijk routes invoeren wat in de meeste apps alleen kan voor auto’s kan bij Maps.me ook voor voetgangers, openbaar vervoer en fietsers.

offline navigatie apps

Syngic

Toen de opkomst van offline navigatie apps groter werd, moest TomTom daarom inhaken. TomTom kwam met de app Syngic. Je kunt deze app gratis downloaden op zowel Apple als Andriod en kunt meteen aan de slag. Omdat de app ontwikkeld is door TomTom, wordt deze gezien als de meest betrouwbare offline navigatie app op dit moment.

Ook in deze app moet je de kaarten downloaden en kun je daar vervolgens gebruik van maken zonder internet. Syngic helpt je ook nog eens zoeken naar een parkeerplaats als je bent aangekomen op de plaats van bestemming. Als je meer opties wilt, dan kun je de Premium versie downloaden zodat je meer opties hebt op het gebied van stemkeuze, snelheidslimieten en andere verkeersinformatie.

offline navigatie apps

Google Maps

Een bekende app maar niet iedereen weet dat je hem ook offline kunt downloaden. Google Maps heeft een offline versie die precies werkt zoals andere offline navigatie apps. Je kunt namelijk kaarten downloaden en daarmee navigeren op plaats van bestemming.

Alle Android gebruikers hebben natuurlijk Google Maps al standaard op hun telefoon staan, dus daarvoor is het al helemaal makkelijk. De app maakt gebieden waar je vaak komt zoals je thuislocatie of werkplek standaard offline, die kun je dus ten alle tijden gebruiken. Maar als je op reis gaat, is het belangrijk dat je van te voren (met WiFi) de gebieden downloadt waar jij naartoe wilt.

offline navigatie apps

HERE WeGo

De HERE WeGo app wordt voornamelijk gebruikt door mensen die juist geen gebruik maken van reizen met de auto. Je kunt de app downloaden op zowel Android als iPhone en net zoals de andere apps offline gebruiken. De HERE WeGo app is onderscheidend doordat je ook gebruik kunt maken van openbaar vervoer, wandelroutes en fietsen. Vooral de actievere reizigers onder ons gebruiken deze app en zijn er gek op. Daarnaast kun je hem natuurlijk ook gebruiken voor de auto en dan geeft de app zelfs files en andere problemen op de weg aan.

offline navigatie apps

Alle navigatie apps die hierboven beschreven zijn, kan je gewoon gratis downloaden. Vaak kan je wel een premium versie aanschaffen als je meer opties wilt op het gebied van stemkeuze, snelheidslimieten en andere verkeersinformatie. Dit is vaak niet nodig, je kunt makkelijk uit de voeten met de standaard versie van al deze apps. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd zorgt dat je deze apps van te voren al gedownload hebt en ook de bijbehorende regio of het land. Zo kom je niet voor onvoorziene kosten te staan.

Tegenwoordig kun je in de meeste landen in Europa gewoon gebruik maken van 3G/4G, maar een offline kaart downloaden zorgt ervoor dat je helemaal geen bundel kwijt bent aan het navigeren op vakantie. Het is dus een goede tip om te besparen op je maandelijkse data.

Welke offline navigatie apps gebruik jij? Heb jij nog verdere tips?

Gabrielle van der Lee

Gek op de nieuwste gadgets en constant actief op alle sociale media. Ik ga nooit op pad zonder mijn telefoon!

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.