Miitomo app populair

Maak je eigen mini-me met de nieuwe spelapp van Nintendo Miitomo app

Maak je eigen mini-me met de nieuwe spelapp van Nintendo Miitomo app

Nintendo, de maker van Gameboy, heeft een nieuw spel voor de smartphone ontworpen. Het is de app Miitomo, een app waarmee de gebruiker een personage creëert dat op hem- of haarzelf lijkt. De app is voor Android of iOs waardoor personages met elkaar kunnen communiceren.

Een aankleedpoppetje dat op jou lijkt

Met Miitomo maak je als het ware een aankleedpoppetje naar je eigen beeltenis. Het gezicht stel je samen uit gezichtsonderdelen die het meest overeen komen met die van jou. Je poppetje geef je kleren, een naam, verjaardag en zelfs een persoonlijkheid. Het is vergelijkbaar met de personages die Wii-gebruikers creëren.

De Mii op social media

Een van de leukste features van Miimoto is de mogelijkheid om foto’s te maken met het Mii- personage erop. Dit is een populaire toepassing, en app-gebruikers delen enthousiast hun Mii-personage op Twitter. De Mii kan ook via andere social media gedeeld worden, bij voorbeeld Facebook. Het Mii-personage is bedoeld om via vragen gesprekken tussen jou en je vrienden tot stand te brengen.

Populair spel

Recensies op internet geven aan dat de nieuwe app, die sinds april 2016 beschikbaar is, populair is bij gebruikers. Binnen de eerste maand van beschikbaarheid stond het op nummer 1. Behalve een poppetje creëren is kunnen Miitomo-gebruikers ook een mini-game spelen.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.