KPN ITV Online App in het buitenland kijken

KPN ITV Online App in het buitenland kijken

KPN Interactieve TV (KPN ITV) Online laat je makkelijk en snel TV kijken op elk apparaat, behalve in het buitenland… Voornamelijk buiten de Europese Unie (EU) krijg je te maken met geoblocking. Geoblocking is het blokkeren van bepaalde diensten op basis van je locatie.

KPN gebruikt geoblocking om de KPN ITV App in het buitenland te blokkeren. Wettelijk gezien mag KPN door uitzendrechten bepaalde (bijna alle) programma’s niet in het buitenland laten zien. Daarom blokkeert KPN de streamingdienst buiten de EU.

Toch raar dat je als betalende KPN klant je eigen TV-abonnement in het buitenland niet kan bekijken. Gelukkig is de blokkade op Interactieve TV van KPN makkelijk te omzeilen met een VPN app. Hieronder laten we zien hoe je de KPN TV app in het buitenland kan bekijken, overal ter wereld.

Hoe omzeilt een VPN de KPN blokkade buiten de Europese Unie?

Om dat uit te leggen moet je eerst begrijpen hoe KPN de boel blokkeert. De KPN ITV app checkt voor het streamen elke keer je IP-adres. Dat is een nummer verbonden aan je internetverbinding. Als het een buitenlands IP-adres is blokkeert KPN de verbinding en kan je de TV app van KPN niet gebruiken.

Een VPN kan je IP-adres veranderen naar bijna elk land dat je maar wil. Dus ben je in het buitenland en wil je een Nederlands IP-adres? Met de juiste VPN kan dat.

Zo kijk je KPN ITV Online in het buitenland

Door recente blokkades van KPN werken niet alle VPN apps nog met KPN ITV. Veel VPN’s zijn volledig geblokkeerd door KPN en andere Nederlandse streamingdiensten. Dit is de meest up-to-date lijst van VPN’s voor KPN TV in het buitenland.

  • Kies een VPN app uit het overzicht
  • Registreer je account bij betreffende VPN provider
  • Download en open de VPN app op het apparaat waarop je KPN TV wil kijken
  • Kies de juiste (Nederlandse) VPN server in de app
  • Maak verbinding

Als alles goed gegaan is kan je nu de KPN ITV app openen en gewoon genieten van je favoriete programma’s. Zowel live- als terugkijken werkt gewoon met de VPN.

Wat als het niet meteen werkt?

Als het niet meteen werkt ligt het naar alle waarschijnlijkheid aan één van onderstaande zaken:

Locatievoorzieningen

Je hebt locatievoorzieningen niet uitgeschakeld. Zelfs als je een VPN gebruikt kan de KPN app je locatie in het buitenland detecteren. Dat kan je makkelijk voorkomen door locatievoorzieningen uit te schakelen.

Mobiel internet in plaats van WIFI

De beste manier om met een VPN gebruik te maken van de KPN TV app is door WIFI te gebruiken. Mobiel internet geeft vaak nog zendmastdata door. Daardoor kan de KPN TV app alsnog je echte locatie uitlezen)

Verkeerde VPN server gekozen

Controleer of je de juiste VPN server gekozen hebt zoals in het overzicht. Zelfs bij Nederlandse VPN servers kan het voorkomen dat deze geblokkeerd zijn door KPN. Kies altijd een VPN uit het overzicht en zorg dat je met de juiste serverlocatie verbinding maakt.

Kan ik een VPN ook gebruiken voor andere streamingdiensten?

Behalve KPN ITV zijn er nog een aantal andere Nederlandse TV apps die je in het buitenland niet zonder VPN kan bekijken. Bekijk het overzicht van Nederlandse streamingdiensten die last hebben van geoblocking.

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.