De beste mobiele games van 2020 en 2021

De beste mobiele games van 2020 én 2021

2020 is ondertussen voorbij, maar toch kijken we nog even terug. We gaan opzoek naar de leukste spelletjes die in 2020 volop gedownload en gespeeld werden op onze smartphones. Ook lichten we enkele zeer goed gewaardeerde spellen uit, die nog niet bij het brede publiek bekend zijn.  

Mario Kart

Mario Kart iOS en Android

Mario is al jarenlang razend populair, maar wist mobiel het grote publiek nog niet vaak te bereiken. Met de smartphone versie van Mario Kart lukte dat wel. Het spel werd eind 2019 uitgebracht en volop gespeeld in 2020. Elke twee weken neemt Mario je mee op Tour ergens op deze wereld. Verzamel punten op de verschillende banen en promoveer tot de absolute top divisies. Ook werd er in 2020 een multiplayer mode aan het spel toegevoegd waardoor jij je vrienden kunt uitdagen.
Mario Kart kun je gratis downloaden, het spel is geschikt voor zowel iOS als Android. 

Call of Duty

Call of Duty iOS en Android

Een ander spel dat vooral bekend werd op andere consoles is Call of Duty. In Oktober 2019 werd er een gratis mobiele versie uitgebracht. De bekende shooter maakte een mooie stap met een mobiele versie, en heeft ondertussen meer dan 50.000.000 downloads. Het hoofdonderdeel van het spel speel je in teams. Hierbij gaat het uiteraard om de tegenstanders (verschillende keren) neer te schieten, en zelf zo min mogelijk het loodje te leggen. 

Call of Duty kan zowel op Android als iOS gratis gespeeld worden.

Governor of Poker

Governor of Poker iOS en Android

Het spel Governor of Poker kwam al een hele tijd terug uit. Het populaire pokerspel speelde veel Nederlands op hun computer. Uiteraard is ook dit spel mobiel gegaan en ondertussen zijn ook deel twee en drie uitgekomen. Om online tegen andere te spelen, hoef je niet meer bij een top casino te zijn.  In deel drie van Governor of Poker neem jij het namelijk op tegen spelers over de gehele wereld. De AI verslaan is leuk, maar heb jij het in je om de aller beste poker speler ter wereld te worden?

Dit spel kun je naast je mobiel ook op andere apparaten spelen. Het spel is op alle besturingssystemen beschikbaar, het is gratis maar betalende speler hebben zeker voordelen. 

Athletics Mania

Athletics Mania iOS en Android

Zeker niet het meest bekende spel uit de lijst, maar een must voor de sportliefhebber. Je bent bij dit spel een atleet die als droom heeft de beste te worden op de meerkamp. Train je atleet op de verschillende onderdelen en neem het op tegen zowel de AI als andere spelers. Er zijn dagelijkse competities, grote toernooien en je kunt altijd je krachten testen de AI. Het spel is zeer uitgebreid, de weg naar de top is dus lang. 

Ook Athletics Mania is gratis te spelen op verschillende apparaten en geschikt voor iOS en Android. 

Skate City

Skate City iOS en Android

We sluiten de lijst met Skate City, een spel dat eind 2019 werd uitgebracht. Vroeger waren de skate spellen van Tony Hawk razend populair op de PlayStation. Nu is het tijd voor Skate City een spel dat met dezelfde principes verder gaat. Oefen verschillende trucjes en kom tot de leukste combinaties. De stad is van jou, gebruik dus elk object dat je tegenkomt om iedereen te laten zien wat jou karakter kan op een skateboard.

Skate City is uitsluitend te spelen voor apparaten die draaien op iOS, en is gratis via Apple Arcade. 

Welke games lijken jou de moeite waard om uit te testen?

Stijn Belmans

Technologiefan, communicatiegeek, Wordpressontdekker. Dat ben ik samengevat in 3 woorden. Meer weten? Check mijn artikels of mijn website.

1 comment

  • eigenlijk vind ik dat Brawl Stars erbij moet, het is een leuke goede game. voor kinderen en volwassenen. en het is super veilig voor je kind. en het is heel moeilijk te hacken, bijna onmogelijk. het is leuk veilig en nog is superrr leuk. dus waar wacht je nog downoald het gratis via andriod of iphone

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.