Augmented reality apps op je telefoon

Afgelopen jaar maakten veel mensen kennis met augmented reality. Mocht de term nog steeds geen bellen doen rinkelen, dan zegt Pokemon Go je waarschijnlijk wel iets. Dit is het meest succesvolle concept waarbij gebruik wordt gemaakt van augmented reality. Het is een technologie waarbij de echte- en de digitale wereld samen worden gebracht. Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden voor bedrijven en voor consumenten. In dit artikel geven we in samenwerking met internet-vergelijken.startpagina.nl enkele voorbeelden hoe je als bedrijf direct aan de slag kan gaan met augmented reality.

Snapchat

Samen met Pokemon Go is Snapchat de populairste app op het gebied van augmented reality. Zo heb je bijvoorbeeld vast wel eens een Snapchat filter voorbij zien komen van bijvoorbeeld een Hollywood film. Op die manier proberen de filmmakers op een grappige wijze de film aan de man te brengen. En wanneer de filter dusdanig interessant is, zullen gebruikers de foto’s massaal delen. Als bedrijf kan je zelf filters inkopen bij Snapchat. Hoe gaaf zou het bijvoorbeeld zijn als je een nieuwe zonnebril collectie virtueel kan proberen via Snapchat. Of als je via Snapchat je op witte stranden kan begeven, waarna je wordt uitgenodigd om een vakantie te boeken bij de desbetreffende partij.

IKEA

Bij IKEA kan je tegenwoordig producten uit de catalogus inladen in je eigen huis. Zie je een leuk meubelstuk in het blad staan? Via de app kan je kijken hoe het thuis staat door het live in te laden. Bedenk wat er allemaal mogelijk is voor jouw bedrijf. Je kan consumenten je product niet alleen in 2D of 3D laten zien, maar je kan ze jouw product daadwerkelijk laten beleven.

Opties

Met augmented reality kan je ook gebruik maken van andere technologieën zoals GPS tracking, een kompas of bijvoorbeeld een snelheidsmeter. Doordat je telefoon weet waar je je bevindt en waar je naar kijkt kan je op deze manier live informatie vergaren door je camera ergens op te richten. Een AR bril kopen? Dan geniet je van de beste Augmented Reality ervaring 😉

Liv Janssen

Add comment

Volg ons

Volg onze sociale media accounts op direct op de hoogte te zijn van de laatste smartphonetrends.